Možda biste pomislili da su belgijski vafli slično što i obične galete, ali oni su, zapravo, još ukusniji. Hrskavi spolja, mekani iznutra, oni su idealan doručak, ali i užina i večera za sve ljubitelje slatkog.
Možete ih jesti sa džemom, kremom, voćem, slatkom pavlakom, sladoledom... I u svakoj varijanti su neopisivo ukusni.
Potrebno
- 2 (+ četvrt) šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 3 kašike šećera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 2 veća jaja
- pola šolje ulja
- 2 šolje mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Koraci
Uključiti aparat
Zagrejte aparat za galete ili vafle i malo ga nauljite pre pečenja.
Pomešati suve sastojke
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, so i cimet.
Mućenje jaja
U drugoj činiji umutite mikserom belanca, a u posebnoj žicom žumanca, ulje, mleko i vanilu.
Mešanje mokrih i suvih sastojaka
Dodajte miks sa žumancima u suve sastojke i dobro promešajte žicom za mućenje.
Belanca umešati
Kašikom umešajte belanca u smesu.
Pečenje
Pecite vafle u zagrejanom aparatu.
Posluženje
Služite sa šećerom, voćem, šlagom...
Kuća poznatog pevača čiji stil obožavamo je pravo remek-delo: Od poda do plafona odiše bogatstvom i stilom
Slavne žene koje su drastično ošišale kosu i sad izgledaju 10x bolje: Samo jedna još uvek pati za dugom kosom
5 trendova u dekoraciji doma koje treba da zaboravite 2025: Dizajneri enterijera su složni da je ova boja br 1
Tamne farmerke koje su zamena za elegantne pantalone: 8 modela koji su šik i za posao i za večernje koktele
Očekivali ste nešto novije? Ovo je omiljena maskara Kejt Midlton bez koje ne može još od 2004. godine