Nekad je dan najbolje početi tako što ćete sebe častiti nečim što vam može nahraniti sva čula. A ima li boljeg načina od hrskavog, mirisnog, preukusnog dezerta sa mandarinama i krem sirom?
Potrebno
Testo:
- 200 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 g šećera
- Prstohvat soli
- 1 jaje
- 70 g putera na sobnoj temperaturi.
Krem:
- 500 g posnog sira
- 250 g maskarponea
- 300 g pavlake za svež sir (25% mm)
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 1 puding za Cheesecake sa ukusom bele čokolade
- 80 ml ulja
Još:
- 1 konzerva mandarina
Koraci
Testo
Kalup obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180°C.
U jednoj posudi pomešati sve sastojke za testo, prvo ćete dobiti mrvičastu masu, mesite dok ne dobijete kompaktno testo. Utisnite 2/3 testa ravnomerno na dno kalupa, ostatak rasporedite i pritisnite uz ivicu visine oko 3 cm.
Čuvati u frižideru.
Krem
Za krem pomešati sir i maskarpone, dodati pavlaku, šećer, jaja i ulje. Nemojte previše mešati da biste sprečili da previše vazduha uđe u smešu. Dodajte puding (prah) i umešajte u mešavinu sira. Ako ne možete da pronađete specijalni puding u vašoj prodavnici, koristite 2 pudinga od vanile.
Serviranje
Sipajte kremu na testo, poravnajte je. Iscedite mandarine i poređajte ih po površini. Kalup obložite papirom za pečenje da kolač od sira ne potamni, pa pecite u rerni oko 50 minuta.
Ohladite u rerni sa blago otvorenim vratima, a zatim u frižideru nekoliko sati.
Prijatno!