Potrebno je samo nekoliko elemenata i zanimljivih trikova kako biste napravili savršeno zdrav, niskokaloričan i raskošan slatkiš.
Potrebno
Kora:
- 300 g bademovog brašna
- 150 g urmi
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g sirovog kakao praha
- 30 g mlevenih pečenih lešnika
- prstohvat himalajske krupne soli
Glazura:
- 100 g agava sirupa
- 20 g sirovog kakao praha
- 2 kašike kokosovog ulja
- 100 g bademovih listića
Koraci
Blendanje
U blenderu pomešajte sve praškaste sastojke, pa dodajte ekstrakt vanile i urme. U slučaju da je teško da se smesa sjedini, najbolje je da upotrebite štapni mikser pa sve pemestite u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Glazura
Zatim, sve sastojke za glazuru sem listića badema pomešajte i rastopite na laganoj vatri i prelijte preko testa.
Hlađenje i služenje
Kalup stavite u frižider na nekoliko sati, a kada se stegne, kolač izvadite iz kalupa i pospite listićima badema. O da, i beskrajno uživajte u kremastoj čokoladnoj rapsodiji ukusa.
Kuća poznatog pevača čiji stil obožavamo je pravo remek-delo: Od poda do plafona odiše bogatstvom i stilom
Slavne žene koje su drastično ošišale kosu i sad izgledaju 10x bolje: Samo jedna još uvek pati za dugom kosom
5 trendova u dekoraciji doma koje treba da zaboravite 2025: Dizajneri enterijera su složni da je ova boja br 1
Tamne farmerke koje su zamena za elegantne pantalone: 8 modela koji su šik i za posao i za večernje koktele
Očekivali ste nešto novije? Ovo je omiljena maskara Kejt Midlton bez koje ne može još od 2004. godine