Prave se od super jednostavnih sastojaka, bez dodavanja šećera i zaslađivača, pune proteina, bez glutena i tako su ukusne! Testo je lagano mekano i savršeno za palačinke. Ove proteinske palačinke su odličan doručak, jer će vas dugo držati sitima i dati energiju potrebnu za početak dana. Osim toga, oni su odličan obrok nakon treninga. Budimo iskreni, one su u suštini samo prazno platno za sve vaše omiljene (zdrave, niskokalorične i nemasne) prelive i voćne dodatke. Uživajte!

Potrebno

  • 1 banana
  • 75 g ovsenih pahuljica
  • 3 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat cimeta
  • 2 kašike proteina u prahu
  • kokosovo ulje ili ulje bez ukusa za prženje
  • puter od kikirikija, javorov sirup i bobice ili narezana banana kao prilog

Koraci

12:24
Korak 1

Pomešajte sastojke u blenderu

Promešajte bananu, ovsene pahuljice, jaja, mleko, prašak za pecivo, cimet i proteinski prah u blenderu 1-2 minuta dok smesa ne postane glatka. Proverite da li su se pahuljice sjedinile, ukoliko nisu - mešajte još minut.

12:25
Korak 2

Pržite 1-2 minuta

Zagrejte malo ulja u tiganju. Sipajte 2-3 kruga testa, ostavljajući malo razmaka između svake palačinke. Pržite 1-2 minuta dok na površini ne počnu da se pojavljuju mehurići, a donja strana ne postane zlatno smeđa. Okrenite i pržite još minut dok ne bude ravnomerno isprženo.
SAVET: Ako želite da poslužite sve odjednom, zagrejte rernu na najnižu temperaturu i stavite palačinke na pleh kako bi bile tople dok radite ostale.

12:26
Korak 3

Poslužite s omiljenim dodacima

Poslužite palačinke naslagane jedna na drugu sa dodatkom putera od kikirikija, javorovim sirupom i voćem po želji.