Julia Radojević ima 23 godine i trenutno je na četvrtoj godini studija na Računarskom fakultetu. Sve je počelo hobijem – pravljenjem torti, kolača i kačenjem fotografija hrane na društvene mreže. Vremenom se to neplanirano razvilo, ali danas uživa u tome što je svoj hobi uspela da pretvori u mini-posao.


Brza čokoladna torta

Meni kad kažu čokoladna torta, ja baš mislim na ovakvu tortu, tanka i sočna čokoladna korica, puno kremastog fila i bogati ganaš preliv.

Korica:

- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml ulja
- 80 ml mleka
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha

Fil:

- 800 ml mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 100 g šećera
- 100 g čokolade (ja sam koristila noisette, može bilo koja mlečna, ali i crna)
- 150 g čokoladnog namaza (nutele, linolade…)
- 200 g putera sobne temperature

Ganaš:

- 100 g crne čokolade
- 100 ml slatke pavlake

čokoladna torta
Wanted 

Postupak:

Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutite sve dok smesa ne postane svetložuta i udvostruči se. Zatim dodajte mleko, ulje i nastavite sa mućenjem. Zatim pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako sjedinite. Smesu sipajte u kalup obložen pek papirom prečnika 20 cm i pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Nakon pečenja ostavite koricu da se ohladi u potpunosti i pripremite fil. Za fil spremite 200 ml mleka i pomešajte s pudingom. U ostatak mleka dodajte šećer i prokuvajte. U vrelo mleko dodajte puding i uz konstantno mešanje kuvajte još 2-3 minuta dok se ne zgusne. U vreo puding dodajte čokoladu, mešajte da se opet sjedini. Puding prekriti streč folijom i staviti sa strane da se u potpunosti ohladi.

U ohlađen puding umutite čokoladni namaz, u zasebnoj posudi penasto umutite puter i spojiti oba fila. Za ređanje stavite koricu na postolje, oko nje jedan prsten koji je malo veći od same korice (moj je prečnika 22 cm) i rasporedite ceo fil. Odložite u frižider na najmanje 4 sata, skinite prsten i ukrasite ganaš prelivom.

Za ganaš, istopite i sjedinite čokoladu i slatkupavlaku, stavite u vrećicu i ukrasite po želji.

slatkadomacica.com