Trag fondacija je objavila početak konkursa za četrnaestu po redu, godišnju VIRTUS nagradu za filantropiju. Ovaj konkurs ima za cilj odavanje priznanja dobročiniteljima, kako pojedincima i pojedinkama, tako i kompanijama i preduzećima, koji su tokom prethodne godine svojim delima podržali one kojima je pomoć bila najpotrebnija. VIRTUS nagrada za 2020. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

„Ideja humanosti je sastavni deo naših bića i samim tim je utkana u različite segmente naših privatnih i poslovnih života. Pokretačku snagu za dobra dela uvek pronalazimo u želji da nekome pomognemo i da doprinesemo poboljšanju života u zajedici oko nas. U vreme velikih kriza, kao što je pandemija virusa COVID-19, dobročinstvo ima poseban značaj. Zbog toga Trag fondacija želi da istakne kompanije i preduzeća, koja su se posebno angažovala na sanaciji efekata pandemije, pojedinke i pojedince, koji su uložili izuzetne napore da se efekti krize u njihovim zajednicama minimizuju, ali i one koji su nastavili da ulažu u dugoročna rešenja problema u vlastitim zajednicama i svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije. Ona je pozvala građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju i dodala: „Dobri ljudi i odgovorna preduzeća su svuda oko nas, pomozite nam da ih prepoznamo, predstavimo javnosti i nagradimo“.

VIRTUS nagrada za 2020. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Više informacija o propozicijama konkursa, kategorijama nagrade, načinima prijavljivanja i sastavu nagradnog žirija možete naći na sledećem linku: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Poziv za prijave biće otvoren od 21. januara i trajaće do 25. februara 2021. godine. Dobitnici VIRTUS nagrada za 2020. godinu biće proglašeni tokom prve polovine maja meseca.


O Trag fondaciji:

Trag je regionalna fondacija koja deluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Već 21 godinu podržava i podstiče građane na aktivno učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima žive ili posluju. Trag fondacija osnažuje ljude koji veruju da zajedničke inicijative mogu imati veliki uticaj i koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u svojim zajednicama. Tokom prethodne dve decenije Trag fondacija je kroz brojne programe podržala više od 1.500 uspešnih projekata sa preko 14 miliona američkih dolara uloženih širom Srbije i regiona.