S obzirom na to da kuhinjazauzima veliki prostor u domu, a ujedno je i jedna od prostorija u kojima provodimo najviše vremena, izbor boje će diktirati gotovo celokupnu atmosferu u tom delu stana ili kuće. Sa klasičnim neutralnim nijansama teško je pogrešiti, a one uključuju belu, krem, sivu i sve druge nijanse koje nude, ali crna nije u ovoj kategoriji.

Dizajner enterijera Loren Kreiss podelio je svoja razmišljanja o crnim kuhinjama na TikTok-u. "Iako ih sve više viđamo u projektima vrhunskih dizajnera, nisam siguran da li volim ili mrzim ovaj trend, kaže Kreiss. Problem je u tome što je tako lako pogrešiti sa crnim kuhinjama", objašnjava dizajner, a ako ih pogrešno stilizujete, odmah ćete se osećati kao da živite u „ukletoj kući“.

crna kuhinja
youtube printscreen 

Trik je, otkriva Kreiss, u odabiru elemenata u ispranoj crnoj sa mat završnom obradom. Za ovako ambiciozan poduhvat neophodno je da imate veoma dobru inspiraciju i da budete sigurni u svoju vizualizaciju, inače ćete poželeti da renovirate kuhinju u roku od mesec dana.

Iako crnu doživljavamo kao klasičan i vanvremenski izbor, u slučaju kuhinja je reč o velikoj površini, pa morate biti oprezni jer rezultat može biti ili veoma dobar ili veoma loš. Da bi pomogao svima koji žele da naprave ovaj hrabar potez, Loren Kreiss je u video snimku uključio inspirativne fotografije stilskih crnih kuhinja.

Izvor: fashion.hr/ Wanted Vanja Pajović