Održavanje zdrave telesne težine i uopšteno zdrav način života nisu rezervirani samo za topliji deo godine. Svojevrsni pritisak kojim nam nameće leto i odlazak na plažu na kojoj moramo izgledati bolje nego ikad ne bi trebali diktirati našu posvećenost dobrim prehrambenim navikama i bavljenju fizičkom aktivnosti. Ipak, ovo je deo godine kada najviše razmišljamo o takvim promenama pa ga nije loše iskoristiti kao početak uvođenja navika koje ćemo zadržati i ubuduće.

Ako ipak želite zauvek neke stvari menjati i uhvatiti se u koštac sa nekoliko kilograma viška koji vas opterećuju i psihički i fizički, postoje namirnice koje vam mogu u tome pomoći. Jedna od njih su suve šljive.

Dijeta sa suvim šljivama spada u red "brzih" i "kratkih" dijeta - tj. onih dijeta koje se koriste svega par dana po potrebi (kada vam se omiljena garderoba "smanjila" za jedan konfekcijski broj a baš nailazi važan događaj gde mora da izgledate tip-top koliko je moguće)

Dakle, to je popularna dijeta za one koji bi da se "otarase" 2 - 3 kilograma za par dana. Prilično je jednostavna i dosadna.

Dijeta sa suvim šljivama

Doručak: 6 suvih šljiva

Užina: 1 jabuka

Ručak: 1 kuvano jaje i 1 viršla

Užina: isto kao ruča

Večera: čaša jogurta

Dodatne preporuke:

Preporučuje samo potpuno zdravim osobama i to za vremenski period ne više od 3-5 dana. Obavezna ja svakodnevna fizička aktivnost u trajanju od najmanje 15 - 20 minuta. Ako se pravilno sprovodi, gubi se oko 1 kg dnevno.

Izvor: stetoskop.info / Wanted A.N.