Brokoli se može pripremiti na bezbroj načina, od raznih vegetarijanskih jela do priloga ili finih potaža.
Iznenadiće vas bogat ukus brokolija sa čedarom. Rezultat je zasitna i zdrava supa, čija priprema nije nimalo zahtevna i lako je spremaju i oni koji nisu najveštiji u kuhinji.
Kremast, topao, ukusan i izuzetno luksuznog ukusa, odlična je ideja kao ručak, užina ili večera, a brokoli ćete uspešno zakamuflirati za najmlađe članove porodice koji često nisu previše oduševljeni ovim povrćem.
Sastojci:
- povrćni temeljac
- 400 g brokolija
- čaša mleka
- 2 kašike putera
- luk
- malo putera
- kašičica maslinovog ulja
- 150 g rendanog čedar sira
- so biber
Priprema:
Brokoli razdvojite na cvetove i kuvajte u loncu sa ključalom slanom vodom pet minuta, pa ocedite. Luk oljuštite, iseckajte i prodinstajte na puteru i maslinovom ulju u drugom tiganju. Zatim dodajte oceđen brokoli i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte temeljac od povrća i kuvajte oko 10 minuta. Zatim dodajte mleko i sir i dobro promešajte da se svi sastojci dobro sjedine.Na svaki tanjir stavite još malo preostalog čedara i poslužite sa kriškama tostiranog hleba. Prijatno!
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Izvor: Wanted A.N.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima