Kada govorimo o enterijerima, dekoraciji doma i aktuelnim trendovima, jedna prostorija ističe se više od drugih - kuhinja. Ovo je prostor koji je odavno prestao biti samo funkcionalan za pripremu obroka; sada predstavlja mesto okupljanja porodice i prijatelja.

Zbog toga nije iznenađujuće što kuhinja ima poseban status kada su u pitanju trendovi u uređenju enterijera. Boje zidova, nameštaj u kuhinji, sto i stolice, pa čak i detalji - sve ima svoju važnost. Prema predviđanjima za 2024. godinu, bele kuhinje polako gube popularnost, ustupajući mesto hrabrijim nijansama. U nastavku ćete pronaći pet vodećih nijansi koje će dominirati u mesecima koji dolaze.

Topla boja peska

Ovo je savršena boja za svakoga ko želi da se udalji od belih kuhinja. U njoj se prepliću krem i bež nijanse, a predviđa se kao deo modnih trendova za 2024. godinu. Ova boja je odličan način da vizuelno povećate prostor, ali i da ga obogatite detaljima u ovoj boji.

kuhinja
Unasplash/ R Architecture 

Zagasita zelena boja

Poslednjih nekoliko godina primetili smo povratak „prirode” u naše kuhinje. Od motiva do biljaka, sve je dobrodošlo, baš kao i paleta zelenih boja koja uključuje tamnije zelene tonove, odnosno prigušene nijanse koje asociraju na prirodu. Zelena savršeno dopunjuje boju drveta i svetlije palete, koje su često osnovne boje u kuhinjama.

kuhinja
Unsplash/ Kam Idris 

Morsko plava boja

Plave kuhinje, sa akcentom na tamnijim nijansama, uglavnom biraju ljudi koji vole boje. Savršeno se kombinuju sa belim i svetlo bež tonovima. Ako vas ova boja privlači, razmislite o veličini prostora i o tome koji detalji bi bili savršeni u tamnoplavoj, kao i želite li da idete ka minimalističkom ili rustičnom, nautičkom stilu.

kuhinja
Unsplash/ Andrea Davis 

Boja čokolade

U kuhinji ova boja stvara atmosferu topline, a dovoljno je da deo kuhinjskog nameštaja, kao što su sto, stolice ili police budu u ovoj boji kako biste osetili promenu. Razmislite i o farbanju samo jednog zida u boju tople čokolade.

Naučite kako da dizajnirate savršenu ostavu za efikasan i uredan prostor
Pexels/ pixabay 

Bogata siva

Toplija siva je odlična zamena za hladne nijanse ove palete. Odlično se slaže sa bež, braon i zelenom bojom, baš kao i sa belom. To je nijansa koja pruža osećaj neutralnosti, ravnoteže i nije nametljiva. Uskladite boje ormarića sa radnim površinama, dodajte detalje u naglašenijim nijansama i uživajte u novoj dimenziji sive.

kuhinja
Unsplash/ Christian Mackie 

Izvor: StoryBook.hr