Jasno je da kraći dani i niže temperature doprinose tome da radije boravimo u kući - uložite malo vremena i truda u mini promenu uređenja enterijera, benefite ćete osetiti već od prvog trenutka.

U nastavku pronađite pet saveta koje možete da iskoristite kako biste osvežili vaš prostor.

Organizujte garderober

U hladnim, a često i mračnim zimskim jutrima, poslednje što želite jeste da po ormaru tragate za omiljenim parom pantalona ili džempera. Izbegnite nepotrebni stres (i nered) potpunim organizovanjem vašeg garderobera i polica. Složite zimske komade na niže police, pazite da kaputi i sakoi budu elegantno okačeni, a kape, šalovi i rukavice lako dostupni.

mirisna sveća
pexels/skylar kang 

Unesite mirisne note u dom

Ispunjavanje vašeg doma prijatnim zimskim aromama može vam pomoći da prigrlite svu udobnost praznične sezone. Potražite mirise inspirisane kedrom, toplim začinima, vanilom ili zimskim voćem poput nara i mandarine. Ovo možete postići upotrebom mirisnih sveća, difuzera mirisa ili jednostavno pronađite kozmetičke proizovde prilagođene zimskoj rutini, koja će oplemeniti vaš beauty ritual.

Ambijentalno osvetljenje

Kada provodite više vremena u kući, atmosfera je ključna. Investirajte u osvetljenje u vašem životnom prostoru zamenom hladnih sijalica za tople, žute tonove. Stylish lampe su veoma dobrodošle, kao i zidne svetiljke. Ovo će stvoriti prijatnu atmosferu u vašem domu, savršenu za hladnije vreme.

ambijentalno svetlo
IKEA 

Promenite zavese

Zamena laganijih zavesa sa onima od težih materijala, sjajan je način za osvežavanje prostora bez značajnih izdataka. Baršunaste zavese obično su najpoželjnije tokom zime, a njihova luksuzna estetika savršeno se uklapa u duhprazničnesezone.

Osvežite kupatilo

Tople kupke su savršen način za opuštanje posle dugih radnih nedelja. Priuštite sebi novi elegantni bade mantil ili set kvalitetnih peškira sa dekoracijom koja će dati sofisticiranu notu ovom prostoru.

peškir
Pexels / Karolina Grabowska 

 Bonus video

Crni detalji u uređenju doma TikTok/redinkhomes

Izvor: Wanted V.P.