S obzirom na to da nisam bila toliko pažljiva u vezi sa bankovnim računom za poklone prethodnih godina, ove sam odlučila da potražim načine da zaradim malo dodatnog novca pre nego što praznici pokucaju na vrata kako ne bih morao da ispašta bilo koji od mojih drugih finansijskih ciljeva. Ako ste u istom košu, ne brinite, još uvek imamo dovoljno vremena da zaradimo nešto dodatnog novca kako bismo praznike učinili čarobnim!

1. Započnite privremeni posao

Odličan način da zaradite malo više novca u kratkom vremenskom periodu mogu biti poslovi poput dostave hrane, šetanje pasa, vožnja Bla Bla carom, čuvanje dece porodičnog prijatelja... Sve su to prilično bezbolni poslovi, mogu se uklopiti u vaš postojeći raspored i omogućavaju vam da odredite koliko želite da radite. Kada dobijete sav novac koji vam je potreban, možete prestati to da radite, piše The Everygirl.

2. Prodajte predmete koje ne koristite

Jedan od najboljih načina da brzo zaradite dodatni novac je da prodate stvari koje više ne koristite, bilo da je to stari nameštaj, odeća ili čak prašnjavi kuhinjski aparati. Provedite popodne pregledavajući svoje ormare i kante za skladištenje da vidite šta bi moglo biti vredno prodaje, a zatim snimite nekoliko slika i postavite svoje artikle na Facebook Marketplace, Kupujem prodajem ili Moje krpice. Kada sam ovo uradila prošle godine, zaradila sam oko 25.000 dinara za nekoliko dana od prodaje stare odeće, obuće i nekoliko komada starog nameštaja, i to je bio najlakši novac koji sam ikada zaradila.

Kako zaraditi dodatni novac pre praznika?
Pexels/Karolina Grabowska 

3. Iznajmite stvari koje ne koristite

Ako niste spremni da prodate stvari koje ne koristite, razmislite o njihovom iznajmljivanju! Ovo je posebno dobra ideja ako imate dodatnu sobu u svojoj kući koju biste mogli da koristite Airbnb, ostavu koju ljudi mogu iznajmiti za smeštaj svojih stvari ili parking koji ne koristite. Možete čak i da iznajmite svoj bicikl ili automobil kada se ne koriste u aplikacijama kao što je Turo (samo proverite kod svog dobavljača osiguranja automobila da biste bili sigurni da su drugi vozači pokriveni u slučaju nesreće). Biće potrebno malo truda da se stvari postave na raznim lokacijama za iznajmljivanje, ali vredi ako možete da zaradite nešto novca od nečega što trenutno samo stoji tamo.

4. Razmotrite maloprodajni ili uslužni rad

Ako ste korporativna devojka, znate da su decembar i januar najprometnija doba godine. Isto važi i za maloprodaju i industriju prehrambenih usluga. Sada je sjajno vreme da razmislite o tome da se zaposlite u maloprodaji ili u restoranu sa skraćenim radnim vremenom kao način da zaradite malo dodatnog novca vikendom. Prodavnice i restorani žele da dodaju sezonske zaposlene svom osoblju dok se pripremaju za prazničnu gužvu. Ono što je sjajno u vezi sa sezonskim poslovima je to što nema očekivanja da ćete tu ostati večno, tako da možete zaraditi dodatni novac koji vam je potreban, a da ne osećate pritisak da ostanete nakon sezone.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Štednja Tiktok/marko.scepanovic


Izvor: Wanted A.N.