Više puta smo pisali o tome kako odabrati idealnu kuhinju i na šta obratiti pažnju pri izboru. Kuhinja je svakako jedna od najvećih investicija, pa pre donošenja odluke treba uzeti u obzir sve od funkcionalnosti do izgleda. Naravno, zbog toga što zahteva velika ulaganja, želimo da ostane aktuelna dugi niz godina. Dakle, ovo je kutak doma u kojem ne treba previše pratiti trendove, ali bi vas predviđanja za narednu godinu mogla pozitivno iznenaditi.

Za Homes & Gardens dizajnerka enterijera Amber Lewis otkrila je da će tamne boje i sjajne, glatke površine biti u fokusu trendova u izboru kuhinja. „Do sada smo uglavnom viđali kuhinje modernog i minimalističkog dizajna; sa svetlim i belim nijansama i elegantnim radnim pločama. Ali sada vidimo mnogo više dizajnera koji stvaraju kuhinje organskog izgleda, uključujući tamne i zemljane boje, prirodne materijale i kontrastne teksture."

Možemo zaključiti da su se trendovi donekle okrenuli ka tradicionalnoj interpretaciji modernog dizajna. Posle pomalo sterilnih bež enterijera, sve više dolazi do zaokreta ka stvaranju udobnosti i topline, zbog čega su sve prisutniji bogati tonovi, izbor masivnijih materijala, kombinovanje različitih boja i rustikalni detalji. Međutim, to ne znači da je rezultat takvog pristupa kuhinja koja više liči na seosku kuću nego na moderan stan, naprotiv, kombinacija ovako smelih elemenata stvara prijatan, ali i utisak dobrog uređenja. promišljen prostor.

Bonus video

Organizacija kuhinje Instagram/buysmart.gadgets