Bilo da koristite batat u nekom fensi jelu ili samo ispečete jedan u rerni za brzu večeru, znajte da koristite povrće koje je veoma zdravo. Slatki krompir je prepun minerala, vlakana, vitamina i fitonutrijenta – oni pomažu i vašem telu i umu.

I ne samo to, batat je veoma jednostavan za pripremu, možete ga pripremati na najrazličitije načine, od pečenja do pirea.

S obzirom na sastojke ovaj potaž je bogat vitaminima, mineralima i vlaknima, a sve to doprinosi mršavljenju i čišćenju organizma od nakupljenih toksina.

Niske je kalorijske vrednosti, pa je možete jesti do mile volje. Ukoliko vašu uobičajenu večeru zamenite ovom supom, primetićete jako brzo razliku u kilaži.

Potrebno

  • 1 veći batat
  • 3 srednje šargarepe
  • 20 gr skuvanog pasulja
  • 1 crni luk
  • 3 češnja belog luka
  • 1 celer
  • 1 kašičica mlevene crvene paprik
  • 1 kašičica mlevenog čilija
  • 1 lovorov list
  • so i biber
  • 1.5 litra bujona od povrća
  • 3 kašičica maslinovog ulja

Koraci

13:51
Korak 1

Oljuštiti i iseckati povrće

Oljuštite batat i šargarepu, operite i isecite na male kocke. Luk i celer iseckajte što sitnije i izgnečite beli luk.

13:53
Korak 2

Prženje

Maslinovo ulje zagrejte u dubljoj šerpi i dodajte crni luk, pa zatim dinstajte dok ne porumeni i dodajte i beli luk. Nakon toga dodajte i celer i sonstajte još minut, dva.

13:53
Korak 3

Dodaci

Dodajte i ostale sastojke, batat, šargarepu, so, biber, čili, mlevenu papriku i lovorov list, pa sve to prelijte bujonom i ostavite da se kuva.

13:53
Korak 4

Dodati i pasulj

Kada primetite da su batat i šargarepa omekšali, dodajte i pasulj.

13:53
Korak 5

Blendanje

Nakon kuvanja, štapnim mikserom ili blenderom izmiksaje sve kako biste dobili krem supu.