Jabuke, orasi, brusnice, marmelada... Sve navedeno zvuči odlično, a još je bolje kada se spoji u jednu ukusnu sezonsku poslasticu. Naravno, govorimo o punjenim i pečenim jabukama.
Marmelada od pomorandže će biti odličan izbor, ali i mandarina, pa čak i kajsija će biti sasvim u redu. Pogodan izbor za punjenje i pečenje su granny smith i zlatni delicates jabuke, u zavisnosti od toga koliko slatke jabuke volite.
Sastojci ispod su dovoljni za 4 velike porcije. Uživajte!
Potrebno
- 125 g sitno seckanih oraha
- 75 g suvih brusnica
- 4 kašike marmelade po izboru
- 2 kašike smeđeg šećera
- 4 jabuke
- 4 kašike putera
Koraci
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pomešati preliv
Pomešajte orahe, brusnice, marmeladu i šećer u činiji. Prepolovite jabuke i izdubite sredinu. Svaku jabuku napunite smesom i na vrh stavite parče putera.
Peći 30 min
Pecite oko pola sata, dok jabuke ne omekšaju. S vremena na vreme ih otvorite i prelijte sokom koji su ispustili u pleh tokom pečenja.
Posluženje
Izvadite jabuke iz rerne i ostavite da odstoje 10 minuta. Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda ili šlag.
Neverovatan život šefice Jutjuba: Zbog besparice iznajmila garažu dvojici čudaka koji su bili tvorci Gugla
Gde na branč ovog vikenda? Ovo je lista beogradskih lokala koji ga služe po razumnim cenama
Kosa ti se ukovrdža i pokvari od vlažnosti? Ovo je vodič kako da je neguješ i stilizuješ tokom tih dana
Tretmani posle kojih više nećete koristiti puder i korektor: Stručnjaci otkrivaju kako do prelepog tena
Veliko pojačanje Kurir televizije