Jabuke, orasi, brusnice, marmelada... Sve navedeno zvuči odlično, a još je bolje kada se spoji u jednu ukusnu sezonsku poslasticu. Naravno, govorimo o punjenim i pečenim jabukama.
Marmelada od pomorandže će biti odličan izbor, ali i mandarina, pa čak i kajsija će biti sasvim u redu. Pogodan izbor za punjenje i pečenje su granny smith i zlatni delicates jabuke, u zavisnosti od toga koliko slatke jabuke volite.
Sastojci ispod su dovoljni za 4 velike porcije. Uživajte!
Potrebno
- 125 g sitno seckanih oraha
- 75 g suvih brusnica
- 4 kašike marmelade po izboru
- 2 kašike smeđeg šećera
- 4 jabuke
- 4 kašike putera
Koraci
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pomešati preliv
Pomešajte orahe, brusnice, marmeladu i šećer u činiji. Prepolovite jabuke i izdubite sredinu. Svaku jabuku napunite smesom i na vrh stavite parče putera.
Peći 30 min
Pecite oko pola sata, dok jabuke ne omekšaju. S vremena na vreme ih otvorite i prelijte sokom koji su ispustili u pleh tokom pečenja.
Posluženje
Izvadite jabuke iz rerne i ostavite da odstoje 10 minuta. Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda ili šlag.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima