Jabuke, orasi, brusnice, marmelada... Sve navedeno zvuči odlično, a još je bolje kada se spoji u jednu ukusnu sezonsku poslasticu. Naravno, govorimo o punjenim i pečenim jabukama.

Marmelada od pomorandže će biti odličan izbor, ali i mandarina, pa čak i kajsija će biti sasvim u redu. Pogodan izbor za punjenje i pečenje su granny smith i zlatni delicates jabuke, u zavisnosti od toga koliko slatke jabuke volite.

Sastojci ispod su dovoljni za 4 velike porcije. Uživajte!

Potrebno

  • 125 g sitno seckanih oraha
  • 75 g suvih brusnica
  • 4 kašike marmelade po izboru
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 4 jabuke
  • 4 kašike putera

Koraci

16:12
Korak 1

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

16:13
Korak 2

Pomešati preliv

Pomešajte orahe, brusnice, marmeladu i šećer u činiji. Prepolovite jabuke i izdubite sredinu. Svaku jabuku napunite smesom i na vrh stavite parče putera.

16:14
Korak 3

Peći 30 min

Pecite oko pola sata, dok jabuke ne omekšaju. S vremena na vreme ih otvorite i prelijte sokom koji su ispustili u pleh tokom pečenja.

16:14
Korak 4

Posluženje

Izvadite jabuke iz rerne i ostavite da odstoje 10 minuta. Poslužite ih tople, uz kuglicu sladoleda ili šlag.