Na čuvenom Mipcom-u u Kanu – mestu koje nudi priliku najvećim distributerima i proizvođačima sadržaja poput Netfliksa, HBO, Diznija, Paramaunta da se uvere u najbolje projekte širom sveta – saopšteno je da će Telekom Srbija, vodeći telco operator i kreator vrhunske zabave u jugoistočnoj Evropi, biti učesnik najvećeg projekta u regionu. Serija „Ožiljak“ (Scar) snimaće se u koprodukciji srpskih, španskih i meksičkih produkcijskih kuća, a ekipa koja potpisuje seriju je poznata i višestruko nagrađivana. Od pisaca Pabla Roe, Fernanda Sankristobala i Veronike Marze, ekipe koja je ekranizovala neke od najnagrađivanijih projekata poput „Kuća od papira“ (La Casa de Papel) „Igračka“ (Toy Boy) i „Đavo“ (Diablero), stiže drama od osam epizoda koja će se krajem godine snimati u Srbiji i Španiji, a čiju režiju potpisuje Migel Anhel Vivas, koji iza sebe ima nekoliko sjajnih ostvarenja poput „Kuća od papira“, „Vis-a-vis“ i „Izumiranje”.

Ova serija prati priču Irine koja je sa 9 godina preživela brutalan napad na svoju porodicu, nakon čega je krenula na dugačak put iz Rusije u Španiju preko Balkana. Na svom putu prepunom drame i akcije, Irina se zaljubljuje u Simona, neprivlačnog, ali nadarenog programera bez društvenih veština, koji je i sam u opasnosti, pa njeni planovi i život doživljavaju veliku promenu, ali krajnji cilj ostaje isti.

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija
Promo 

Ovo je sinopsis najnovijeg, vrhunskog trilera „Ožiljak“ (Scar) koji će koproducirati Telekom Srbija, Amazon Prime Video i španska televizija RTVE, a po motivima najprodavanijeg romana Huana Gomesa-Hurada. Projekat će voditi producentske kuće Plano a Plano i Dopamin, dok su izvršni producenti Asacha Media Grupa i srpski Adrenalin.

„Nakon dokazane liderske pozicije u Srbiji i regionu kada je reč o produkciji igranog sadržaja, sledeći izazov i šansa za Telekom Srbija je uspostvljanje inostranih koprodukcija. Prva u nizu je sa najvećim i najkvalitetnijim timovima na svetu u polju produkcije i kreiranju igranog sadržaja, a to je Amazon Prime Video, RTV Španije i kreatorima najgledanije Netfliksove serije „Kuća od papira“. Zahvaljujući ovom projektu ponosni smo partneri sa globalno priznatim timom producenta i pisaca, svaki sa neverovatno jakim iskustvom, a ono što ga čini zaista autentičnim je zanimljiva priča delom smeštena i u Srbiji, sa srpskim glumcima, sa delovima dijaloga koji će biti na srpskom jeziku. Na taj način dolazi do dodatnog prepoznavanja Srbije kao nove lokacije za svetske hit serije kao i srpskih glumaca, koji zahvaljujući ovakvim projektima imaju mogućnost da naprave iskorak ka globalnoj sceni“, rekla je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija.

Ožiljak serija u produkciji Telekoma Srbija.
Promo 

„Telekom Srbija je angažovan u kreativnom procesu, uključujući i proces kastinga. Sve to nas čini ponosnim delom ovog tima. Sigurni smo da će projekat doneti nešto autentično i da će dodatno podići kvalitet, standard i inspiraciju produkcije igranog sadržaja kod nas i u Adria regionu koji je posebno zainteresovan za fuziju domaćih i međunarodnih elemenata“, dodala je Martinović.

Cezar Benitez, predsednik Plano a Plano, definiše ovu koprodukciju kao „ambiciozan projekat koji, zahvaljujući Amazon Prime Videu, Telekomu Srbija i RTVE, otvara novi put za međunarodnu saradnju i omogućava pristup drugim poslovnim modelima.

Nema sumnje da će projekat ove veličine imati značajan uticaj na srpsku kinematografiju i domaće glumce. Konferencija za medije u Kanu izazvala je veliku zainteresovanost svetskih medija, koji, kao i Hose Pastor, šef za fikciju i kinematografiju u RTVE, očekuju da „Ožiljak“ postane velika hit serija, ne samo u Španiji, već i van nje.