Ukoliko želite da ovog vikenda obradujete sebe ili vama drage ljude zdravom, a ukusnom poslasticom, domaća čokolada od samo 3 sastojka idealan je izbor. 

Ne samo što se brzo pravi, već je idealna i za one koje su apsolutni početnici u kuhinji. Ima jednu, jedinu manu - to što se brzo i pojede, ali bez brige! Nećete zbog ove čokolade morati da trčite dodatnu kilometražu na traci u teretani.  

Potrebno:

  • 2 kašike kokosovog ulja, omekšalog
  • 2 kašike kakao-praha
  • pola kašike meda (ili nekoliko urmi)
  • modle (opciono) - mogu i za kolače ili led ili pleh
  • pek papir

Koraci:

14:28
Korak 1

Pripremite kokosovo ulje

Kokosovo ulje ne sme da bude potpuno otopljeno. Idealno bi bilo da ga pre pravljenja čokolade držite na sobnoj temperaturi par sati. Važno je da nije potpuno otopljeno jer će se kokosovo ulje i kakao prah u tom slučaju razdvajati razdvajati.

14:38
Korak 2

Dodajte prvo med pa kakao

Najbolje je da prvo sjedinite sastojke iste konzistencije, što znači najpre med, pa onda kakao. Ali ukoliko želite da umesto meda dodate urme, potrebno je da ih sameljete u blenderu, pa tek onda dobro pomešate. Tek tada dodajte kakao. 

14:40
Korak 3

Sipajte čokoladu u modle

Sipajte čokoladnu smesu u modle ili pleh obložen papirom za pečenje i zagladite lopaticom. U ovom trenutku možete čokoladu posuti lešnicima, ili pistaćima, sušenim voćem ili malinama, sve što volite dolazi u obzir.

14:41
Korak 4

Ostavite u zamrzivač 

Smesu je potrebno ostaviti u zamrzivaču maksimum na 20 minuta, a potom čokoladu izlomite i poslužite. Ukoliko ste koristili urme, nemojte da vas iznenadi što će smesa biti nešto mekša. To je sve normalno i tako i treba da izgleda. Samo u tom slučaju ostavite čokoladu nešto duže u zamrzivaču i to je sve. Uživajte u preukusnoj čokoladi koja je em zdrava em ukusna.