Bez obzira da li ste sami osmislili izgled svog doma ili ste to prepustili stručnjacima, ponekad rezultat može biti razočaravajući.

Da li se osećate nelagodno u njemu ili vam se čini da nešto nije kako treba? Jedan od mogućih razloga je što ste napravili nekoliko veoma čestih grešaka prilikom uređenja.

Prostor nema biljaka

Moć sobnih biljaka nikada ne smemo potcenjivati. One funkcionišu kao ovlaživači vazduha, ali i obezbeđivači kiseonika. Smanjuju stres, osiguravaju dobar san i podižu raspoloženje. Osim toga, daju poseban šarm svakom prostoru. Zamislite samo monsteru u žardinjeri od pletenog bambusa u svom domu - to je jednostavno predivan prizor!

Nema dodatnih lampi

Dobro raspoređeno osvetljenje igra veoma bitnu ulogu u dizajnu enterijera i može potpuno transformisati prostoriju. Neizravni izvori svetlosti - različite vrste lampe - uz sijalice sa toplim svetlom stvoriće prijatnu atmosferu u enterijeru. Velika podna lampa iza kauča, nekoliko sveća na stoliću ili efektna lampa na polici za knjige umesto plafonskog svetla uvek su fantastična opcija. Razmislite i o ovim malim trikovima koji momentalno čine da stan izgleda prijatnije.

Nedostaju lični detalji

Mnogi će se složiti sa tvrdnjom da dom izgleda udobno i šarmantno samo kada se u njemu ogleda ličnost stanara. Niste sigurni kako uneti svoju ličnost u prostorije? Uz pomoć fotografija, interesantnih predmeta koji vas podsećaju na neko divno putovanje, impresivne kolekcije knjiga... Ili možete koristiti svoju omiljenu boju za jastučnice, stolnjake, sveće... Ako volite kreativne aktivnosti, sami naslikajte slike, obojite police po svom ukusu ili preuredite na primer komodu koju ste nasledili od bake... Važno je da unesete u prostor stvari koje niko drugi nema i koje odražavaju vaš karakter, ličnost i stil.

Bonus video:

Francuski stil uređenja doma TikTok/hummusbirrd