U junu 2023. godine na kioske je izašao 200. broj časopisa National Geographic na srpskom jeziku. Povodom ovog velikog jubileja National Geographic Srbija 7. juna organizuje promociju u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, powered by HONOR Magic5 Pro.

Samu promociju smo odlučili da obogatimo sadržajem u duhu našeg junskog, 200. broja čija je naslovna tema Pančićev herbarijum kao i biljke koje nestaju usled različitih spoljnih činilaca, pa promocija počinje stručnim vođenjem kroz Botaničku baštu. Tokom nastajanja naslovne priče za jubilarno 200. izdanje, priliku da testira kameru HONOR Magic5 Pro telefona imao je Marko Risović, fotograf časopisa National Geographic, koji je ovaj telefon, pored svog profesionalnog foto-aparata, nosio sa sobom tokom fotografisanja Botaničke bašte „Jevremovac“ za naslovnu reportažu 200. broja.

Nakon obilaska i priče o slavnoj Pančićevoj omorici i osnivanju same Botaničke bašte, prisutni će imati priliku da odslušaju panel „U OPASNOSTI: Šta ugrožava biljne vrste u Srbiji“. Govornici panela biće Vladimir Đurđević, profesor fizičkog fakulteta, Tomica Mišljenović, docent Biloškog fakulteta na katedri za ekologiju i geografiju biljaka i Marija Legen, inženjer pejzažne arhitekture u JP Srbijašume, moderator panela biće Slobodan Bubnjević.

Nakon panela uslediće i koktel tokom kog će zvanice imati priliku da u opuštenoj atmosferi razmene svoje utiske o temi.

Događaj je podržala i Turistička organizacija Nemačke koja je za ovaj događaj pripremila i posebnu izložbu fotografija prirode koje se nalaze sa spoljne strane ograde Botaničke bašte „Jevremovac“, napravljene u saradnji sa influenserima koji su putovali ovom evropskom zemljom koja posebno polaže pažnju na održivi turizam.

Promociju je podržala i ProCredit banka koja finansira i promoviše održive izvore energije i ulaže u zaštitu životne sredine i na globalnom i na lokalnom nivou.