Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ MATERIJAL DOMINIRA U ENTERIJERIMA POZNATIH LIČNOSTI: Večni hit izgleda modernije nego ikad

Ove sezone drvo u enterijeru izgleda modernije nego ikada.

 Ove sezone drvo u enterijeru izgleda modernije nego ikada. Izvor: Unsplash/ Spacejoy

Nakon godina vladavine minimalizma u enterijeru, stigao je sasvim drugačiji, puno raskošniji minimalizam - onaj koji ističe lepotu prirodnih materijala, njihove teksture i šare te ostavlja utisak topline, ali i luksuza.

Stoga je jedna od omiljenih sirovina ponovno postalo drvo - ono svetlih nijansi, ali i tamni orah, te egzotičnije vrste koje je pre stotinjak godina popularizovao Art Deco, poput ptičjeg javora. Baš kao i tada, ključ je u profinjenom spoju različitih materijala, pa su česte kombinacije drva i mramora, metala, stakla i glatkih belih ploha.

Drvo nije ograničeno samo na jednu prostoriju, pa se koristi u dnevnim boravcima, kuhinjama, ali i kupatilima, a u nastavku se inspirišite predivnim savremenim enterijerima.

Dnevni boravak

Nekad su dnevnim boravcima dominirali kompleti i blokovi komoda, ormarića i stolića napravljenih od oraha, jele ili hrasta, ali današnji je ukus više eklektičan i mnogo prozračniji. Prirodna tekstura drveta ulepšaće dnevne boravke, no ne trebamo ih ugušiti masivnim nameštajem - dovoljni će biti drveni akcenti. Predivan stolić i tabure od prirodnog drveta daće toplinu neutralnim i belim enterijerima, kao u domu Else Hosk. Zanimljiva vintage komoda može postati glavna tačka savremenog salona, a prostorije visokih plafona izgledaće više 'cozy' uz drvene police.

Kuhinja i trpezarija

Zaboravite na bele ormariće visokog sjaja - najluksuznije kuhinje danas su od punog drveta, u kombinaciji s mramornim pločama. Ukoliko to nije vaš stil (ili unutar budžeta), dovoljna će biti i drvena radna ploča koja će svojim toplim šarama kontrastirati minimalističkim ormarićima. Kontrast kamena ili betona i drveta popularan je i kad se radi o trpezarijama, jer ističu kvalitetu, trajnost i karakteristike svakog pojedinog materijala.

Spavaća soba

Kad je o spavaćim sobama reč, i dalje je najpoželjniji onaj osećaj prozračnosti i udobnosti u kojem ćemo se najlakše opustiti i zaspati. A njemu mogu pridoneti i detalji od drveta, poput panela iza uzglavlja kreveta, retro noćnih ormarića ili klupe za odlaganje stvari.

Kupatilo

Drvo i voda možda zvuče nespojivo, ali ovaj je materijal sve popularniji i u kupatilima, a kad vidite kako ih kombinuju dizajneri enterijera, biće vam jasno i zašto. Svetlo ili tamno drvo istaknuće se na svetlim pločicama, a uz mramor će izgledati još luksuznije.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije