Uređenje doma je prava poslastica za mnoge od nas. Odabir detalja koji će podići celu prostoriju, usklađivanje boja i kupovina nameštaja može biti zaista poseban doživljaj.

Uživanje u dizajnu enterijera je još veće ako znamo da je ono što nam se dopada trenutno u modi! Dobra vest je da će održivi materijali biti popularni ove godine, a funkcionalnost će imati prednost nad prolaznim trendovima.

Kako biste svoj dom osvežili elementima koji će svakoj prostoriji dati novu atmosferu, donosimo vam ključne trendove u uređenju enterijera 2023. godine.

Kombinacija različitih uzoraka

„Različiti materijali, kontrasti u šarama, bojama i teksturama biće u skladu sa trendom održivosti i jednostavnosti. Ideja je da se postigne izgled bezbrižnosti i tople atmosfere“, rekao je Toby Perryman-Payne, stručnjak za dizajn enterijera.

Dekorativni stolovi

„Kreativno izražavanje na stolu može biti idealan način da unesete karakter u sobu. Svoje goste ćete oduševiti ukrasima poput svećnjaka i oslikanog stakla jer će doneti vedrinu i poslužiti kao poziv na žurku", kaže Sarah O'Sullivan, dizajnerka enterijera.

Rasveta na više nivoa

Dizajneri enterijera primećuju da je osvetljenje na više nivoa jedan od najefikasnijih načina da se postigne efekat butik hotela ili vikendice u prirodi.

Kombinacijom stonih lampi, visećih lustera i zidne rasvete postiže se utisak topline i elegancije.

Simboli hrane

Simboli hrane bili su veliki hit 2022. godine, a po svemu sudeći, takvi će biti i u novoj godini.

Cilj je kombinovati simbole voća, povrća, testenina itd. na različitim predmetima kao što su šolje, tanjiri, stolnjaci, vaze... Ideja je zaista beskonačno i možete pustiti mašti na volju!

Potpuno bele kuhinje

„Industrija dizajna enterijera već duže vreme govori o povratku potpuno belih kuhinja. Čini se da smo sve bliži činjenici da će sve više klijenata insistirati na takvom aranžmanu", rekao je dizajner Perryman-Payne.

Na ovaj način će klasične bele kuhinje zaseniti one u tamnim nijansama, koje su odavno neprikosnovene.

Ovakvi modeli će u naše domove vratiti svežinu, praktičnost i bezvremensku tradiciju, a lako se mogu kombinovati sa metalom ili drvetom.

Moderan retro stil

Retro komadi nameštaja u modernim sobama i dalje će biti veoma trendi.

Veliki trosedi, posebno oni neobičnih oblika i jakih boja, sa tamnim podovima biće odlična kombinacija.

Boje zalaska Sunca

Poslednjih godina sve nijanse zelene bile su na vrhu top-lista popularnosti, ali izgleda da je tome došao kraj. Zelene nijanse 2023. godine suvereno će zameniti boje zalaska Sunca!

Reč je o kombinovanju žute, narandžaste i braon boje sa veoma delikatnim komplementarnim nijansama koje će biti savršen odraz nadolazećeg proleća i leta.