Uskršnji vikend je pred nama, a ukoliko jedna od stavki kojoj se mnogi raduju, pored farbanja jaja je i uskršnja dekoracija. A inspiracije nikad više! 

Oko nas sve vrvi od boja, drveće i cveće su procvetali... pa zašto onda sve te prolećne nijanse ne bi uneli i u svoj dom i to na najlepši, najbrži i najefikasniji način, uz minimum truda?

Ukoliko tražite inspiraciju za uskršnju dekoraciju, mi smo pronašli sjajne predloge za koje vam treba samo obična staklena vaza ili pak obična providna tegla, a budite sigurni da će ovako nešto oboriti s nogu sve vaše ukućane i goste (ali i Instagram pratioce, baš zato što sefantastično slika).

Šargarepe i cveće

Kada je reč o dekoraciji, sve što je jarkih boja vam "radi posao". A gde ćete bolje od jarkih šargarepa i divnih lala, primera radi? Umesto figurica zečeva, neka vam glavni fokus bude njegova omiljena poslastica, vibrantne šargarepe sa lalama ili bilo kojim drugim cvećem koje volite.

Puna vaza jaja

Ukoliko su vam šargarepe too much, poslužite se trikom - staklenu vazu napunite šarenim jajima, a potom u sredinu ubodite suvo cveće. Ukoliko koristite sveže, u sredinu najpre stavite čašu ili manju vazu sa vodom, a potom okolo poređajte jaja.

Umesto jaja bombonice

Ukoliko imate samo male vaze, ili pak nemate dovoljno prostora za ovako nešto, poslužiće vam i klasična čaša ili tegla i šarene bombone. Neodoljivo, jednostavno i tako "instagramično".

Od vaze do "snežne kugle"

Snežne kugle karakteristične su za božićnu dekoraciju, međutim, uvek možete da iskoristite "foru" i napravite uskršnju kuglu, i to tako što ćete iskoristiti širu staklenu vazu ili činiju, a potom na dno postaviti malo mahovine ili trave, cveće i omiljene figurice.

Ovo posebno dobro izgleda ako ređate različite teksture, te na travu dodajte jaja, mahovinu, figurice, suvo cveće i voila, pogledajte kakve divne ukrase dobijate sa minimum truda.

I jaja su dovoljna

Nekas su i jaja dovoljna za centralni ukras koji će privući sve poglede. Umesto da u vazama držite cveće poređajte jaja i to razvrstana po bojama jer će tako dekoracija delovati otmenije. Posebno dobro će izgledati ukoliko ih ređate od najtamnije do najsvetlije nijanse. 

Tako na dno (ili obrnuto) postavite najtamnija, potom sve svetlija, do vrha. Romantični gradijent koji izgleda neodoljivo.

No, ukoliko želite da uključite i cveće u ovu priči, samo dodajte ono u istoj nijansi kao vaša jaja.

Bombone ili jaja?

Sigurno smo da negde imate stare staklene činije za jaja i poslastice. Ovako - teško da ćemo ih koristiti, ali su zato fantastične umesto klasičnih korpi za jaja. U neku stavite jaja, u drugu slatkiše, lizalice i bombone i dobićete dekoraciju koja je praznik za oči.

Kao što vidite, mogućnosti su neograničene, a u nastavku pogledajte još neke sjajne predloge koje smo pronašli, a koji vas mogu inspirisati za nestvarnu dekoraciju koja će vam doneti radost na prvi pogled.

Bonus video:

Kako ukrasiti jaja za Uskrs pozlatom Instagram/kotnikdarja