Uskršnji vikend je pred nama, a pored tradicionalnog farbanja jaja, radost nam donosi i ukrašavanje doma veselim ukrasima i pastelnim bojama.

Mali zečići, vesele kokoške, korpice, šarena jaja i obilje zelenila samo su neki od detalja kojima možete ukrasiti svoj dom u skladu sa Uskrsom, a kako ne biste ostali bez ideja, donosimo nekoliko predloga za ukrašavanje!

Ulazna vrata

Ukrašavanjem doma u uskršnjem duhu možete krenuti od ulaznih vrata i, po ugledu na neizbežne božićne viseće ukrase, na svoja vrata staviti venac ukrašen uskršnjim jajima, leptirima, uskršnjim zečevima i drugim šarenim ukrasima, koji će dočekati goste na najbolji način.

Dekoracija ulaznih vrata za Uskrs 2023.
Pexels/ Kindel Media 

Ukrasite stolove

Ne propustite priliku da ukrasite sto u dnevnoj sobi kako biste uživali u popodnevnoj kafi i kolačima uz prigodne ukrasne uskršnje detalje kao što su male uskršnje korpice.

Ukrasite stolove za Uskrs 2023.
Pexels/Анастасия 

Dizajnirajte svoje uskršnje 'drvo'

Čest uskršnji običaj je ukrašavanje 'drveta', odnosno nekoliko mladih prolećnih grančica koje su često obojene održivim bojama u pastelnim nijansama.

Uskršnje drvo kao dekoracija
pexels/ ioana motoc 

Najčešće se postavlja na vidno mesto, kao što je sto u trpezariji ili dnevnoj sobi, a ukrašava se šarenim jajima koja dolaze u različitim veličinama, dezenima i materijalima. Za upečatljiv efekat, obogatite svoje 'drveće' LED svetlima i stvorite toplu večernju atmosferu sličnu neodoljivoj božićnoj atmosferi.

Koristite uskršnje korpe

Pletene uskršnje korpe punjene pravom ili veštačkom travom lepo će izgledati u kuhinji, trpezariji i dnevnoj sobi, a osim što ćete ih ispuniti odgovarajućim ukrasima, možete ih koristiti i u druge svrhe.

Uskršnje korpe kao dekoracija.
pexels / ekaterina bolovtsova 

Stručnjaci za uređenje doma savetuju da ih obogatite slatkišima i prigodnim poklonima za goste i postavite ih na razna mesta u domu kako biste stvorili pravu uskršnju atmosferu.

Oslonite se na pastelne boje

Vaskrs je praznik obeležen šarenilom, ali sa akcentom na pastelnim bojama. Shodno tome, ceo prostor možete učiniti još efektnijim ako uskladite presvlake, ukrasne jastuke i stolnjake u mekim i toplim nijansama žute, narandžaste, bebi roze i svetloplave.

Uskršnji jastuk.
pexels/ksenia chernaya 

Bonus video:

Kako izbeliti Uskrs  instagram/anina_kuhinja