Živimo u vreme kada društvene mreže i aplikacije određjuju standarde lepote. Tako se od žena, primera radi, očekuje da nemaju bore, celulit ni strije gotovo do pedesetih, višak kilograma je i dalje veliko no-no, ali današnje vreme nije naročito naklonjeno ni prema muškom polu, te se od njih očekuje da imaju zategnuta tela, a gubitak kose i slično su tabu teme.

Čini se da je jurnjava za večnom mladošću i dalje prioritet mnogima, što je nekada bilo uobičajeno ponajviše za slavne. Uz dostupnost kozmetičkih proizvoda i preparata, sve više "običnih" ljudi i dalje se trka sa godinama ne bi li na neki način zamrznuli mladost.

Pitanje atraktivnosti

Šta mislimo o sopstvenoj atraktivnosti, pokušao je da sazna NordChem, distributer proizvoda za zdravlje i lepotu, sprovođenjem istraživanja koje je obuhvatilo više od 16.000 osoba iz osam zemalja, objavio je New Beauty. Svi oni su odgovorili na jednostavno pitanje - u kojoj dobi su, po njihovom mišljenju, najlepše žene, a u kojoj muškarci.

Očekivano, muškarci su dobili nekoliko godina "fore", no prosečne brojke ipak nisu tako niske kako se možda neko možda pribojavao. Najatraktivnije su, prema rečima ispitanika, žene od 28 godina, dok su muškarci na vrhuncu s 32 godine.

Amerikanci prijatno iznenadili

Istraživanje je sprovedeno u Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi i SAD-u, a zanimljivo je da su rezultati po zemljama prilično odudarali od ukupnih rezultata.

Prijatno iznenađenje su Amerikanci od kojih bi se to možda i najmanje očekivalo – po njima su žene najlepše u 31. a muškarci sa 34 godine. Na suprotnoj su strani Britanci koji su vrlo strogi prema ženama, ali ne i prema muškarcima. Po njima su žene najlepše sa samo 23 godine, a muškarci sa čak deset godina više.

Šta vi kažete? Da li ste saglasni sa rezultatima istraživanja? Pišite nam u komentarima u kojim godinama su, prema vašem mišljenju žene i muškarci najatraktivniji.