Nove epizode koje su režirali Milica Lee Filipovski i Leon Lučev biće emitovane svakog radnog dana od 21 čas, a scenario za nove zaplete junaka serije potpisuju Marijana Čulić Vićentić i Bojana Maljević.

Producenti nove sezone serije su Monte Royal Pictures i Telekom Srbija, a direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović izrazila je zadovoljstvo što popularna serija dobija svoj nastavak.

„Telekom Srbija nastavlja da ulaže u kinematografiju i da gledaocima nudi sadržaje koji su provereno dobri, kao što je slučaj sada, ali i potpuno inovativni i originalni na tržištu. Serija Dug moru već ima svoju publiku i veliki broj vernih fanova, a sigurna sam da ih nova sezona neće razočarati i da će novi zapleti i svet misterije na obali mora privući i veliki broj novih gledaoca“, rekla je ona.

Dug moru1.jpg
Promo 

Druga sezona serije završena je smrću tri junaka, a taman kada su meštani pomislili da su rasvetlili sve nesreće koje su ih zadesile, selo zahvataju nove nemile okolnosti. Režiser Leon Lučev istakao je da je u novoj sezoni uspostavljena dobra baza za zajedničku režiju, te da je i pored intezivnog tempa snimanja bilo uživanje raditi sa divnom glumačkom ekipom koja je ceo proces umnogome olakšala.

Producentkinja i glumica Bojana Maljević navela je da na početku rada na projektu nije bilo izvesno da li će biti snimljeno tri epizode, sezona ili tri sezone.

Aleksandra Martinović TS i glumačka ekipa serije Dug moru.jpg
Promo 

„Zahvalna sam što je Telekom prepoznao kvalitet i posebnost ovog projekta, taj naš magični realizam koji ne postoji ni u jednoj drugoj seriji. Snimaćemo i četvrtu sezonu i pozvala bih sve, koji do sada nisu, da pogledaju prethodne sezone i prate razvoj karaktera, jer mislim da je to ono što privlači gledaoce, koje pre svega zanima ono što je atraktivno iznutra“, rekla je ona.

Kroz priču koja prati junake i njihov život sa krivicama koje nose, gledaoce vodi glumačka ekipa koju čine Ana Lečić, Vule Marković, Dragan Mićanović, Dubravka Drakić, Aleksandar Radenković, Vesna Trivalić, Nada Šargin, Zoran Cvijanović, Petar Božović i po prvi put u novoj sezoni, Jelisaveta Seka Sablić.

Dug-moru2.jpg
Promo 

Ona je istakla da je pre glumačkog angažmana bila gledalac serije i da joj je zato poziv došao kao iznenađenje, ali i velika radost.

„Dugo nisam imala ovakvu ulogu, igram Štrigu, staru ženu, zapravo staru vešticu, a jednom sam pročitala da su sve starije žene zapravo veštice i mislim da ima neke istine u tome. Ovo mi je bilo jedno jako emotivno iskustvo, žanr je specifičan, kolege glumci su divni i zaista sam uživala“, navela je ona.