Danas svako za sebe može da pronađe dijetu ili režim ishrane koji mu odgovara. Na internetu je dostupno sve što nam padne na pamet, a brojne su zvezde godinama s javnošću delile kako su to one dovele svoju formu do savršenstva.

Tako je i najslavnija voditeljka Opra Vinfri oduvek javno govorila o borbi s viškom kilograma – dok u jednom trenutku nije čvrsto odlučila da promeni svoje navike u ishrani. Na kraju – uspela je da smrša više od 20 kilograma, a objavila je i svoj kuvar s brojnim receptima i savetima.

Veliku je pažnju dobila takozvana čarobna supa, tačnije supa od kupusa koja je deo „dijete bez dijete“ uz koju možete da skinete i do pet kilograma nedeljno.

Kupus je niskokalorično povrće koje se sastoji od omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih materija koje štite od raka, a zbog velikog udela vitamina K, kao i antocijanina, kupus može da poboljša mentalne funkcije i koncentraciju.

Za „čarobnu supu“ potrebni su vam jedna glavica kupusa, pet glavice luka, tri paprike, jedan celer, tri paradajza, dva praziluka i so i biber po želji. Nakon što naseckate povrće, prelijte ga vodom i, nakon što počne da vri, kuvajte petnaestak minuta. Kuvajte dok povrće ne omekša, a supu možete jesti toplu ili hladnu.

Preporuka je da supu uvrstite tri puta nedeljno na celodnevni meni kada jedete samo nju. Kasnije je možete uvrstiti i u normalnu dnevnu rutinu uz glavno jelo, a rezultati su fantastični.