Ana Ivanović ne prestaje da oduševljava svoje pratioce vitkim izgledom, čak i u trećoj trudnoći. Doduše, iako je jasno da je za njen izgled zadužena i genetika, nije tajna da Ana sate i sate provodi u teretani, te da i te kako vodi računa o ishrani. Ona je nastavila da se pridržava zdravih navika i nakon što je završila sportsku karijeru, a rezultati su i te kako vidljivi.

Njena ishrana obiluje voćem, povrćem, žitaricama i proteinima, ali nekadašnja teniserka teniserka takođe ističe da ne beži ni od čokolade, te da slatkišima ne može da odoli.

Hranljiv doručak

"Moj omiljeni doručak je avokado i tost sa poširanim jajima, a kao prilog - dimljeni losos ili spanać", rekla je Ivanovićeva jednom prilikom. Ana je istakla i da avokado sadrži i veliki deo vitamina sa svojim zdravim mononezasićenim mastima, kao i zdravu dozu vitamina B6, ali i magnezijum, koji podržava snagu kostiju.

Ishrana Ane Ivanović.
Instagram 

Sa druge strane, spanać je pun vitamina K, koji pomaže u zgrušavanju krvi i održava kosti jakim. Međutim, kako ovakav doručak spada u one koje ne mogu svi da priušte, Ana je istakla u vše navrata i druge zdrave opcije.

"Ako sam u žurbi, pravim proteinski smuti sa bananom, bademovim ili kokosovim mlekom (u zavisnosti od toga šta imam), proteinskim prahom i matcha prahom ili cimetom, malo lanenog semena i maslacem od badema", kaže teniserka.

Ana takođe voli i ovsene pahuljice sa seckanim bademimima, bananon, grožđem, grčkim jogurtom i medom.

Lagan ručak

Ana nikada nije krila da uživa u pripremi obroka za sebe, a jedan od omiljenijih obroka je piletina na žaru. To kombinuje sa zelenom salatom ili nekim drugim povrćem poput brokolija.

Takođe, Ana obožava i suši, ali i vege burgere, a jednom prilikom podelila je i brz recept za ovaj ukusan specijalitet.

Sastojci:

Paradajz, kiseli krastavčići, crvena paprika babura, zelena salata, šargarepa, krompir, luk i kajzerice koje možete zagrejati u rerni ili u tiganju. Pripremu pogledajte u video prilogu u nastavku.

VEGE BURGER ANE IVANOVIĆ: Sprema se očas posla, a ukus mu je fantastičan  instagram/anaivanovic

Grickalice i užina su definitivno deo njene ishrane, posebno kada putuje

Ivanovićeva voli orahe i proteinske pločice, mešajući ih u zavisnosti od toga šta može da nađe na aerodromima ili na novim lokacijama. Voće poput borovnica je uvek na njenom meniju, a obožava i sveže ceđeno. 

"Uživam u ceđenim sokovima i smutijima. Uvek proguglam "gde je najbliže mesto za sokove ili smuti". Omiljena kombinacija su joj grejp, limun i đumbir, a ovakav napitak dokazano utiče i na brže sagorevanje masti.

Šta doručkuje Ana Ivanović instagram/anaivanovic

Večera koja se lako sprema

"Zaista volim ribu, pa ću pomešati to sa mesom, ali moram da imam proteine. Ne mogu preživeti bez toga",kaže ona. Losos i tunjevina se lako peku na roštilju ili će jednostavno obariti piletinu. Iako voli biftek, kuvanje ovog specijaliteta prepušta profesionalcima.

Upariće proteine sa povrćem bogatim hranljivim materijama, poput slatkog krompira, a salata sa strane je obavezna. Njen omiljeni dodatak salati je i burrata - sveža mocarela punjena kremom koja "vrišti" leto kada se upari sa paradajzom.

Obožava zdrave deserte

Ana nikada nije krila da uživa u slatkišima, te da ne može da im odoli, ali se trudi da ne preteruje. Njen izbor su veoma često kolači sa organiskim sastojcima, ili veganske poslastice, bez glutena i šećera. Tako je njen favorit kolač od čokoladnog sira, ili pak carrot cake, ili pak hleb od banane.

Zeleni čaj je deo njene rutine

Ana u večernjim satima voli da popije zeleni čaj koji je daleko poznat kao odličan antioksidant, a pomaže kod depresije, glavobolja i lenjih creva.

Fizička aktivnost je obavezna

Pored zdrave ishrane Ana Ivanović je neko ko redovno trenira, a praktikuje kako jogu i pilates, tako i vožnju bicikla i plivanje. Obožava i da šeta, mada je i te kako možemo videti u teretani kada praktikuje vežbe snage.

Ana Ivanović pije zeleni čaj.
Instagram