Snimanje prvih 12 epizoda nove serije u produkciji Telekom Srbija i Zillion Filma je završeno, a članovi produkcijske i glumačke ekipe poručili su publici da ih čeka uzbudljiva i napeta priča.

„Telekom Srbija već nekoliko godina nema konkurenciju kada je u pitanju količina i kvalitet filmskog i serijskog programa. To je bio naš cilj, ali je ujedno i velika odgovornost, jer publici dugujemo da stalno idemo napred i kreiramo sadržaje koji će biti još kvalitetniji i produkcijski napredniji. U ovoj seriji smo po ideji i scenariju odmah prepoznali da ima potencijal za plasman na strana tržišta, ona je urađena potpuno u skladu sa svetskim trendovima i kombinacija je psihologije, trilera i krimi dinamike“, izjavio je generalni direktor kompanije Telekom Srbija, Vladimir Lučić.

Svaka epizoda nove serije biće koncipirana kao priča za sebe, što je do sada neviđeno na domaćem tržištu, a samim tim je bilo i zahtevnije za snimanje.

„Za nas kao producente ovo je bio jedan od najizazovnijih projekata koje smo radili, u njemu je učestvovalo više od 150 glumaca, snimali smo 113 dana u preko 160 objekata. Želimo da se zahvalimo MUP-u Srbije, gradu Beogradu i Ministarstvu zdravlja koji su pomogli u realizaciji projekta i kompaniji VODA VODA kao sponzoru, a posebno se zahvaljujem Telekomu Srbija na saradnji i profesionalnosti i na tome što godinama ulaže u kulturu i kinematografiju i zapošljava hiljade filmskih radnika“, izjavio je Lazar Ristovski, producent i jedan od glumaca u seriji.

KZN Serija Tunel.jpg
Promo 

Napete situacije, pregovaranje sa opasnim počiniocima i teroristima, kao i konstantno izlaganje smrtnoj opasnosti deo je svakodnevnog posla specijalnih jedinica, a sada će i šira javnost moći da dobije uvid u to kako izgleda jedan dan na tako odgovornom poslu.

„Ova serija je pre svega napeta psihološka drama, i ne može se jasno svrstati u određeni žanr, jer se on u svakoj epizodi menja. Siguran sam da će publika biti zadovoljna onim što smo uradili, a želeli smo da u ulogama pregovarača vidimo manje poznate glumce, dok su počinioci već dobro poznata glumačka imena“, naveo je reditelj serije, Petar Ristovski.

Pored toga što je serija snimana na atraktivnim i opasnim lokacijama, najveći akcenat prilikom pregovora sa opasnim licima je u razgovoru, koji u ovakvim situacijama može spasiti život. Scenarista serije koji stoji iza napetih replika, Vladimir Ćosić, poručio je da je rad na seriji bio specifičan, budući da su događaji istiniti i da je istraživanje pred snimanje trajalo čitave dve godine.

Lazar Ristovski,Vladimir Lucic, Petar Ristovski.jpg
Promo 

Glavne uloge u seriji „Tunel“ pripale su Minji Peković i Jovanu Belobrkoviću, a glumačku postavu čine i Nevena Gavran, Miloš Petrović, Tamara Šustić, Dragan Boža Marjanović i Miloš Đorđević koji su istakli da su tokom zahtevnog snimanja postali jedna velika porodica i da im je drago što su dobili priliku da tumače lica koja u realnom životu rade tako odgovoran i važan posao.

Zapažene epizodne uloge u prvoj sezoni ostvarili su i poznati glumci poput Nebojše Dugalića, Danice Ristovski, Miloša Timotijevića, Sergeja Trifunovića, Branislava Lečića, Zorana Cvijanovića i drugih. Serija „Tunel“ emitovaće se na Superstar kanalu, poznatom po uvek svežem sadržaju i vrhunskoj filmskoj i serijskoj produkciji.