Plan ove dijete je krajnje jednostavan, pa je idealna za one osobe koje ne vole preterano da razmišljaju šta će jesti u toku dana. Ovaj režim ishrane se sprovodi između 10 i 14 dana i moguće je izgubiti I do 7 kilograma. Nakon prvog ciklusa neophodno je napravti pauzu od minumun 7 dana.

Osnovu čini salata od krastavaca i smuti koji se mogu konzumirati u neograničenim količinima svaki put kada se oseti glad. Salata je bogata vitaminima i mineralima, pa ne morate brinuti da će vam nešto manjkati u toku ovog režima.

Ostale namirnice koje se jedu u toku dana su:

Doručak: 2 kuvana jaja ili 150 gr tunjevine oceđene od ulja ili 150 gr grilovanog belog mesa;

Ručak: 2 veća kuvana krompira (mogu se kuvati, pariti, peći u rerni ali ne i pržiti u ulju) ili 3 kriške integralnog hleba;

Večera: 300 grama svežeg voća.

Užina: 200 grama voća

Od tečnosti pije se obična voda, čaj i kafa, a striktno su zabranjena gazirana pića, alkohol i slatkiši. Uz svaki obrok tokom ove dijete, kao i između obroka dozvoljeno je neograničeno jesti krastavac salatu ili piti krastavac šejk.

salata od krastavaca za dijetu uz koju se lako postiže ft linija
Shutterstock 

Primer jelovnika:

Doručak: 2 tvrdo kuvana jaja + činija salate od krastavca;

Užina: 5 šljiva ili jedna veća jabuka ili breskva… ili neko drugo sezonsko voće u ukupnoj težini do 200 gr Ručak: Tostirani integralni hleb + činija salate od krastavca;

Užina: Šejk od krastavca

Večera: Voće po izboru (do 300 gr).

Ne zaboravite: Ako ste gladni između obroka (pa čak i između užine i obroka) možete konzumirati neograničene količine salate od krastavca.

Salata i šejk od krastavca

Za salatu su vam potrebne sledeće namirnice:

400 gr krastavaca
2 dl kiselog mleka ili jogurta
so i, ukoliko želite, mladi beli luk

Način pripreme:

Ogulite i isecite krastavac na sasvim male kolutiće. Posolite ih, lagano promešajte da se so pravilno rasporedi i prelijte kiselim mlekom ili jogurtom pa opet lagano sve pomešajte. Po želji i ukusu dodajte sitno naseckani mladi beli luk i odmah servirajte.

šejk od krastavaca
Shutterstock 

Šejk od krastavca

U blender ubacite: jedan mladi krastavac sa sve korom, šaku spanaća, jednu kiselu jabuku. Po želji dodajte malo narendanog svežeg đumbira ili na vrh noža đumbira u prahu. Dobro izmiksajte, sipajte u čaše i po vrhu pospite sa komadićima oraha ili badema.

Ovakav napitak snabdeće telo obiljem vitamina i minerala, a naročito vitaminima A i K. Napitak je takođe bogat vlaknima, magnezijumom, gvožđem, vitaminima C, E i B, kao i kalcijumom i kalijumom. Ceo spektar svega onoga što nam je potrebno i to sve u jednoj čaši.

Napomena: Pre započinjanja bilo koje dijete konsultujte se sa lekarom.