Ukoliko ste makar jednom ušli na društvenu mrežu TikTok, šanse su minimalne da niste videli makar jedan šaljivi video sa profila xstojak.

Nikola Stojanović je talentovani momak koji stoji iza duhovitih klipova koji prikazuju situacije iz svakodnevnog života, nevezano da li je reč o odnosima u vezi, porodici, ili sa prijateljima, a njegovo spretno žongliranje čak i humorom, obezbedilo mu je armiju obožavatelja koji željno čekaju svaki njegov novi video.

Inače, Nikolu samo na TikToku prati skoro 700.000 ljudi, a njegovi videi imaju preko 35 miliona lajkova, što dovoljno govori koliko je dobar u onome što radi. Zanimalo nas je kako se uopšte našao u tim vodama i šta je bilo presudno da krene sa snimanjem, a reči ovog mladića treba da poslušaju svi koji žele da krenu njegovim stopama, ili smatraju da je biti uspešan tiktoker "mačji kašalj".

xstojak otkriva kako da budete uspešni na tiktotku
Wanted 

Na pitanje kako se odlučio da krene da snima baš za TikTok, Nikola nam je rekao:

- Oduvek sam hteo da snimam i da se bavim društvenim mrežama, nekako sam verovao i znao da mogu da uspem u tome! Nalazio sam izgovore zbog čega nije dobro sada da krenem da snimam, dok mi jednom nije kliknulo u glavi i rekao sebi da je danas taj dan! Saznao sam za aplikaciju preko drugarice i samo sam počeo da izbacujem snimke koji su već u samom startu bili veoma gledani.

Međutim, za velike preglede zaslužno je mnogo faktora, počev od same tematike, pa sve do kvaliteta samog videa, a Nikola je otkrio i šta je ključ dobrog snimanja. Na prvom mestu, da budete ono što ste zaista, i da ne kopirate druge.

- Ključ je u tome da pronađete sebe dok se snimate i budete ono što jeste, kaže tiktoker i dodaje:

- Upravo je to ono zbog čega će ljudi početi brzo da vas prepoznaju. Jednostavno je - ako ste stvoreni da radite tako nešto i uporni ste, nema šanse da ne uspete! Ispiraciju najpre nalazim u sebi i to je ono od čega krećem svakog dana.

nikola stojaković je uspešan tiktoker
Wanted 

A kada je reč o inspiraciji, zanimalo nas je i kako se nosi sa kreativnim blokadama i kako dobija ideje za kreiranje zabavnog sadržaja.

- Nekad imam malo više inspiracije, nekad je nemam uopšte, ali uglavnom polazim od toga da li bi nešto bilo smešno za gledanje i najbitnije, da li bi to prvenstveno mene zabavilo, jer samim tim ako je meni smešno onda će biti i drugima, a to se vidi i po broju pregleda i pratilaca.

I zaista, dovoljno je da bacite jedan pogled na njegov profil i da vam bude jasno da je zaista tako. Njegovi snimci u proseku imaju od 150 hiljada pa do milion pregleda, a ista je situacija i na drugim društvenim mrežama, poput Instagrama, gde njegove fotografije broje na hiljade lajkova. Iako mu je TikTok glavna platforma, ne zapostavlja ni druge mreže, a njegov feed u znaku je portreta jarkih kolorita zbog čega se veoma često stiče utisak da su ga fotografisali profesionalnim fotoaparatima. Međutim, Nikola je otkrio koja je njegova tajna.

- Naravno da je svakome ko se bavi društvenim mrežama je najbitnija kamera, ali i kako će da ispadne na fotografijama ili na snimku... Zbog toga koristim Samsung Galaxy S22+ zbog kojeg ne moram da se brinem o kvalitetu mojih klipova, već samo uključim i podesim režim koji mi je potreban i krećem u akciju!

nikola stojaković xstojak
Wanted 

I na samom kraju, nismo mogli a da ne pitamo ovog perspektivnog i talentovanog momka šta bi poručio svima onima koji žele da se bave Tiktokom.

- Ne obazirite se na mišljenja drugih ljudi, izričit je Nikola.

- Ako verujete u sebe i svoje ciljeve, samo gurajte što jače kako biste uspeli u tome i uspeh će vam biti zagarantovan! Potpisujem! I najbitnije - ne zaboravite da budete to što jeste, zaključio je poznati tiktoker.