I zaista, u prvi mah se čini lako - namestite kameru, "okinete" i to je to, međutim, pravo razočaranje sledi kada shvatite da vaše fotografije nisu ni nalik onome što ste težili, niti ono što ste videli na mrežama i u časopisima.

I onda mnogi pomisle da je takva fotografija rezultat fotošopa i filtera, jer svi oni "peglaju" fotografije do neprepoznatljivosti, ili pak - lako je njima da ispadnu dobro kada su lepi i slično, a zapravo je tajna u nečemu drugom.

Možda nam ne verujete, ali garantujemo vam da zaista svako može da fotografiju kao iz časopisa ukoliko zna "male tajne velikih majstora". I pre nego što u panici krenete da pretražujete internet ne biste li pronašli odgovor na pitanje - kako fotografisati sebe na najbolji način, mi smo rešili da potražimo savete od nekoga ko svojim fotografijama oduzima dah, ko po objavi ima na hiljade lajkova i kome je sve to zajedno sastavni deo posla.

U pitanju je influenserka Nataša Pejašinović koja je pravi primer kako možete napraviti fotografije za čistu desetku. Naravno, ukoliko sledite sledeće savete.

Nataša Pejašinović
Wanted 

1. Svetlo je vaš najbolji prijatelj

Nataša otkiva da je dobro svetlo zlata vredno.

“Ono lako može prekriti nesavršenosti i istaći u prvi plan sve najlepše na vašem licu”, rekla nam je Nataša, a kada pogledate njene objave, lako je primetiti da im je jedna stvar uvek zajednička - dobro osvetljenje.

Uostalom, ništa “ne pegla” lice tako dobro kao svetlo, a igranjem prirodnom svetlošću zaista možete napraviti fotografska remek-dela.

I za sve one koji obožavaju “osunčane” selfije - ne zaboravite na “golden hour”, koji je tajna svih profesionalaca. Za one koji ne znaju o čemu pričamo, reč je o takozvanom "zlatnom satu", odnosno vremenu nakon izlaska sunca ili pre zalaska, tokom kog je dnevna svetlost crvenija i mekša, a kontrasti su blaži. Upravo je to trenutak kada će vaše lice izgledati nestvarno, i sa i bez šminke.

Nataša dok pravi selfi
Wanted 

2. Dobra kamera je pola posla

Dobra kamera je zaista više od pola posla. Džabe dobra postavka, ugao, frizura, šminka i "zlatni sat" ako nemate telefon koji može da zabeleži lepotu vašeg lica ili okruženja, u zavisnosti šta fotografišete, na najlepši mogući način.

Nataša je baš iz tog razloga verna neverovatnom Galaxy Z Flip3 modelu zbog kojeg dobija fotografije baš kao da koristi profesionalni aparat. Rezolucija prednje kamere od 10 mp, sa romantičnim bokeh efektom, kao i glavne kamera od 12 mp i širokougaone od 12 mp, su sve ono što vam je potrebno kako biste u nekoliko klikova došli do profesionalnih rezultata, baš kakve viđate u najvećim modnim i fotografskim časopisima. Najbolje od svega je njegov savitljivi dizajn koji olakšava pravljenje idealnih selfija, jer više ne morate da jurite nešto da vam drži telefon.

Nataša na plaži
Wanted 

“Dovoljno je da ga savijete, mahnete i kamera će vas automatski snimiti”, objasnila nam je Nataša zašto joj se Galaxy Z Flip 3 toliko dopada. Dakle, lako, brzo, i više nego efikasno doći ćete do najboljih rezultata.

“Poseban plus su i živopisne boje i fantasičan fokus što kasnije umnogome olakšava obradu, a nekada vam neće biti ni potrebna”, dodaje Nataša.

3. Nađite svoj savršen ugao

Svako ima ugao iz kojeg izgleda bolje.

“Zato je važno da znate da li vam je, uslovno rečeno, bolji levi ili desni profil, ali i iz kog ugla vaše telo izgleda najbolje” rekla nam je Nataša Pejašinović i otkrila još jednu malu tajnu. Ona svoj Galaxy Z Flip3 uvek blago podigne jer na taj način lice deluje vitkije i zategnutije.

Ovaj stari trik odavno koriste modeli prilikom photoshooting-a jer se na ovaj način izbegava naglašavanje ili “stvaranje” podvaljka koji, sigurni smo, niko ne želi na selfiju ili kada fotografišete nekog drugog. Takođe, ukoliko hoćete da delujete viši na slikama, fotografišite se iz "žablje" perspektive, odnosno telefon spustite niže, isturite jedno rame i nogu blago napred i videćete koliku razliku pravi samo ova mala izmena u poziranju, a vi ćete, bez muke, izgledati fantastično.

Nataša na plaži
Wanted 

4. Izbor odeće i pozadine

Uvek obratite pažnju na detalje! Dakle, pre nego što se fokusriate na fotografisanje, osmotrite da li oko vas postoji nešto čemu nije mesto u kadru.

Takođe, ukoliko zaista želite profesionalne rezultate, dobro je da promislite i o izboru odeće. Nije tajna da određene boje mogu učiniti da izgledamo blistavo i sveže čak i kada se tako ne osećamo. Zato je jako bitno da znate koje nijanse vam najbolje pristaju, a Galaxy Z Flip3 i ovde pomaže svojom fantastičnom kamerom, jer čini nijanse živopisnijim i “toplijim” što će vam kasnije olakšati i uklapanje fotografija na vaš Instagram Feed.

Nataša fantastično izgleda u pastelnim nijansama i ona to dobro zna, ali belo je definitivno u njenom slučaju dobitna kombinacija jer reflektuje svetlo na druge delove tela i samim tim, utiče da fotka bude bolja za čak 30 posto.

Nataša Pejašinović
Wanted 

5. Čekanje se isplati

Staro pravilo kaže - što više, to bolje, a ono važi i kada telefonska fotografija u pitanju. Igrajte se, menjajte uglove i fotkajte, fotkajte, fotkajte… Međutim, nekada je bitno i da budete strpljivi i sačekate pravi trenutak da "okinete", bilo da fotografišete ljude, životinje, objekte u pokretu ili nešto drugo. I ovde je jasno zašto je Nataši Samsung Galaxy Z Flip 3 glavni "pomagač" jer savršeno “hvata” trenutke i to jednim klikom, zahvaljujući veoma osetljivom senzoru kamere koji je i napravljen tako tako da vam ne promakne nijedan bitan trenutak. Nataša otkriva i da je bitno da se ne libite da napravite dosta fotografija, ali i da eksperimentišete, pogotovo kada pravite selfije.

Nataša na moru
Wanted 

"Igrajte se s kosom, podignite i spustite kameru, okrenite se ka izvoru svetla, fotografišite se kroz tkanine i staklo, uhvatite odraz u ogledalu, staklu ili slično. Uostalom, ne kaže se za džabe - vežbom do perfekcije, a zahvaljujući različitim opcijama fotografisanja u okviru same kamere Galaxy Z Flip 3 modela, možete da budete sigurni da će vam i telefon pomoći da dođete do rezultata kao iz časopisa”, rekla nam je Nataša..

I na kraju, bitno je da ne preterujete, kako sa obradom, tako i filterima, ističe naša sagovornica. Manje je uvek više, te tako verujemo da ćete uz savete Nataše Pejašinović napraviti fotografije na koje niko neće ostati ravnodušan.

Nataša Pejašinović
Wanted