Juče, 5. juna završio se Burger festival, manifestacija koja već drugu godinu podiže lestvicu kvaliteta kada je u pitanju street food ponuda metropole.

Ugostitelji su dali sve od sebe da predstave nove, ali i tradicionalne ukuse, koji su se, prema posećenosti ovogodišnjeg festa, veoma dopali nepcima posetilaca.

Proglasenje pobednika (24 of 26).jpg
Mondo 

Posećenost Burger festivala na Kalemegdanu ove godine je nadmašila sva očekivanja. Od porodica sa malom decom, zaljubljenih parova, srednjoškolaca do starijih stanovnika prestonice prošetali su se u periodu od 27. maja do 5. juna po poznatom beogradskom šetalištu - Kališu.

Proglasenje pobednika (4 of 26).jpg
Mondo 

Posetioci su tokom 10 dana trajanja festivala imali priliku da uživaju u zanimljivim društvenim i sportskim igrama poput beer ponga, stoni tenisu, pikadu, takmičenjima "Pronađi burger", Frikom radionicama za najmlađe, ali i žurkama uz popularne domaće DJ-eve.

BeerPong-18.jpg
Mondo 

Ljubitelji roštilja imali su priliku da uz Klinta Mejera, profesionalnog kuvara i sertifikovanog sudiju za roštilj nauče kako se pravi savršeni burger.

Tokom prethodnih dana bilo je otvoreno glasanje za najbolji burger, a na osnovu glasova ankete, stručni žiri je doneo odluku.

Proglasenje pobednika (19 of 26).jpg
Mondo 

U jakoj konkurenciji, kalorije nismo brojali i vagu smo zaobilazili najpre zbog Ž burgera- pobednika ovogodišnjeg Burger Festivala, dok su se na drugom mestu našli Fat Boys, a treće mesto pripalo je Smash burgeru.

Program na Burger festivalu za utorak 31. maj
Uroš Arsić 

Da tokom 10 dana trajanja Beogradskog burger festivala ničega ne manjka pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Beogradski burger festival organizuje Mondo i Beofest uz podršku grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade. Deo atmosfere sa drugog Beogradskog burger festivala pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Mondo Pogledajte delić atomsfere