Čekali smo, čekali i dočekali! Otpočeo je još jedan Beogradski burger festival i kako je i očekivano, startovao je žestoko!

Red dobre muzike, red sjajnih burgera, i mnogo dobre zabave samo je delić onoga što su posetioci iskusili tokom prvog festivalskog dana, a kako stvari stoje, najbolji provod u gradu nas tek čeka!

Otvoren drugi Burger festival na Kalemegdanu
Uroš Arsić 

Vrata Beogradskog burger festivala zvanično su bila otvorena od 17:30 kada su najmlađi posetioci mogli da uživaju u sjajnoj Frikom aktivaciji osmišljenoj samo za njih, a već od 19:30 časova usledila je fantastična žurka za sve generacije za koju je bio zadužen muzički "veteran" DJ Iron i njegovi vanvremenski hitovi uz koje nije postajlo šanse da ne zađuskate. Da je dobra zabava nešto što je svima nedostajalo proteklih meseci, dokaz je dobra atmosfera koja se savršeno uklopila u toplo beogradsko veče.

Otvoren drugi Burger festival na Kalemegdanu
Uroš Arsić 

Ipak, burgeri su, očekivano bile glavne zvezde, a svi koji su se sinoć našli na Kalemegdanu mogli su da biraju među velikom ponudom burgera naših najboljih restorana i barova kao što su: Rešetka (Hrvatska), Toster (Novi Sad), Ž Burger, Fat Boys Burgeri, Smash boys, Burgerizza, Prle Meat House, Manchiz, Tron, Balkan food i Burger bar, koji su se potrudili da zadovolje i najizbirljivija nepca, te da sa festivala svi odu i siti i srećni.

Otvoren drugi Burger festival na Kalemegdanu
Uroš Arsić 

Na drugom po redu Beogradskom burger festivalu važna tema kojom ćemo se baviti je Food

Waste management. Svi posetioci će moći da podrže humanitarni deo festivala donirajući
osnovne, fabrički upakovane životne namirnice i ostave ih u četiri donatorske kutije koje će biti postavljene. Takođe, zajedno sa partnerima iz Banke Hrane Beograd, tokom festivala će se pripremiti donacije za ustanove sa kojima banka sarađuje, organizovati i otvoreni panel na kome ćemo ukaziti na značaj ovog pitanja a i ponuditi neka od rešenja za ovo veoma važno društveno pitanje i održvi razvoj.

Otvoren drugi Burger festival na Kalemegdanu
Uroš Arsić 

Pozivamo Vas da pristusvujete panelu koji će se održati u parku Kalemgedan kod muzičkog paviljona, u ponedeljak 30. maja s početkom od 16:00 časova. 

Podsetimo, Beogradski burger festival traje od 27. maja do 5. juna, a da tokom svih 10 dana ničega ne manjka pobrinuli su se Coca Cola, Birra Moretti, Naked, Frikom, Balkan Bet, MC Cain, Tvojih 5 minuta, Mars i Glovo.

Beogradski burger festival organizuje Mondo i Beofest uz podršku grada Beograda, Beokoma i SAD ambasade.

Otvoren drugi Burger festival na Kalemegdanu
Uroš Arsić 

Dobra žurka i provod za sve od 7 do 77, nastavlja se i narednih dana, a pored burgera koji su "prste da poližeš", čekaju vas mini turniri u u stoni fudbalu i pikadu, ali i takmičenje u šahu. Ne zaboravite i na priliku da učite od jednog od najboljih majstora zanata - Klinta Mejera, sertifikovanog sudije za roštilj i naučite kako se pravi savršeni burger, što je još jedan od sjajnih razloga da posetite Kališ i usavršite svoje kulinarsko umeće.

Zato, ne časite časa i pravac na najbolji festival u gradu!

Uroš Arsić Sinoć je otvoren drugi Beogradski burger festival