Jedna od najefikasnijih i veoma popularnih dijeta je ona sa pomorandžama i jajima. Sa ovom restriktivnom dijetom, koja će sigurno odgovarati svim ljubiteljima pomorandže, gubite i do 1 kg dnevno.

Ova dijeta, ili bolje rečeno vid trodnevnog detoksa, prirodno smanjuje masnoće u vašem telu i čisti vašu kožu čineći je blistavom.

Pošto se naša ishrana dosta menja tokom dijete, obično se u tom periodu strogo uzdržavamo od „omraženih“ ugljenih hidrata, zatim gubimo mnogo tečnosti, ali i smanjujemo mišićnu masu. Zbog toga ovako restriktivne dijete neće biti uspešne na duži rok, jer telo neće moći da izdrži toliki napor i kalorijski deficit, ali ovaj trodnevni detoks će osvežiti vaše telo i napuniti ga novom energijom.

Ova dijeta nije pogodna za one koji nemaju preveliki višak kilograma. Ukoliko spadate u tu kategoriju, a ipak želite da je isprobate, možete to učiniti u nekoj blažoj, prilagođenoj varijanti i uz obaveznu konsultaciju sa nutricionistom ili lekarom.

Tokom ove dijete, prvi jutarnji obrok je uvek isti: jedna pomorandža (ili jedna kruška, breskva, kriška lubenice ili dinje), dva tosta, šoljica kafe ili čaja bez šećera.

Dijeta sa pomorandžama je jedna od najefeikasnijih
mae-mu-9002s2VnOAY-unsplash.jpg 

Prvi dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko ili jogurt

Večera: dva paradajza ili dva decilitra paradajz pirea, 2 kuvana jaja, mala glavica zelene salate ili krastavca i dva dvopeka

Drugi dan

Ručak: pomorandža, jaje, kiselo mleko, dva tosta

Večera: 125 grama mlevenog junećeg mesa, paradajz ili decilitar paradajz pirea, tost, šolja čaja ili kafe

Treći dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, mala glavica zelene salate

Večera: 125 grama mlevenog mesa, pomorandže, tost, šolja kafe ili čaja

Uz ovu dijetu dnevno se gubi i do 1 kilogram
Freepik/Racool_studio 

izvor: elle si