Influenserka Džordži Klark na svom Instagramu redovno deli tajne koje modeli koriste kako di dobili kao krnaji rezultat fotografiju na kojoj izgledaju savršeno - bez viška i celulita.

Ova zvezda društvenih mreža poznata je po otkrivanju tajni "savršenih" fotografija koje svakodnevno dele modne influenserke, ali i mnoge, kako poznate, tako i manje poznate dame na društvenim mrežama. Džordži, koja ima preko 600.000 pratitilaca na Instagramu, odlučila je podeli tajne zbog kojih će vaše fotografije izgledati verodostojno, a opet savršeno.

Naime, ona je na svom Instagramu objavila dve uporedne fotografije na kojima je ilustrovala kako pravilno treba sediti. Na fotografiji sa leve strane vidi se, zapravo, kako treba sediti da biste dobili što bolje, izazovnije izdanje i zategnut stomak uz zapanjujuće obline.

 Na fotografiji sa desne strane možete videti opušteno izdanje i "normalno sedenje", međutim takvo opušteno telo ne prikazuje baš vašu najbolju verziju.

"Jeste li se ikada zapitali kako ovi influenseri uvek dobijaju savršene fotografije u sedećem položaju u restoranima? Pa, na ovoj fotografiji je doslovno sve u pozi. U nekom trenutku svaki influenser nauči ovako da pozira jer ne možete da ima svaku fotografiju na kojoj stoji", objasnila je ona.

Sedenje se "uči", isto kao i poziranje, kaže ova influenserka.

"Za početak, primetite kako je zapravo nezgodno da u realnom životu tako sedite. Ako to uporedite sa fotografijom sa desne strane, kako sede normalni ljudi, zapravo nije realno tako sediti. Međutim, sedenje je jedna od najtežih poza", ispričala je Džordži.

Šta je potrebno za postizanje tih poza?

Sednite na sam rub stolice, prebacite se na bok, lagano prekrstite noge, ruke naslonite na drugu stranu stolice, pa polako istežite telo prema gore. Kada to postignete, pokušajte da istegnete trbušnjake i pravite se da drugom rukom nešto radite, kao na primer, dignite je, ispružite ili savijte prema glavi.

"Mislim da mnogi ljudi koji prate influensere ne shvataju da influenseri zapravo sede jako čudno kako bi izgledali dobro i elegantno na fotografiji. Ovi trikovi vam mogu pomoći da vaše fotografije izgledaju mnogo bolje, ali zapamtite - to nije stvaran život", rekla je Džordži.