Pođite sa nama na vekovno putovanje posvećeno ženi i to u omiljenim šoping centrima – UŠĆE, BEO i Mercator centru! U susret 8. martu podsetimo se pozicije žene u modernom društvu i pravog značenja Dana žena.

Više od 70 fotografija žena od 1888. godine do danas iz svih delova sveta otkrivaju nam gde su žene bile nekad, gde su sada i kakvoj budućnosti streme.

01_JOY_NationalGeographic_1283612_credit Eliza Scidmore.jpg
National Geographic Image Collec 

(Beograd, 25. februar) Dan žena, kao i svuda u svetu, i u Srbiji se obeležava 8. marta. To je dan kada bi trebalo da slavimo emancipaciju i teško stečenu ravnopravnost, međitim, ove teme su retko u fokusu, a nejednakost žena u različitim segmentima života i dalje je naša stvarnost.Izložba fotografija društva NATIONAL GEOGRAPHIC “Žene: Vek promene”, koja će biti održana u Beogradu u omiljenim beogradskim šoping centrima od 4. do 18. marta poziva na razgovor o aktuelnim problemima, i to upravo na mestima koja dnevno okupljaju i više hiljada ljudi.

Ove fotografije imaju za cilj da, uoči globalnog praznika posvećenog ženama, podsete publiku u Srbiji pravo značenje 8. marta, pruže osvrt na poziciju žena u modernom društvu i pruže inspiraciju za promene.

07_BEAUTY National Geographic 2169583_credit Robin Hammond.jpg
National Geographic Image Collec 

Izložba “Žene: Vek promene” pokazaće nam slikom na koji način se menjao položaj žene kroz vreme – gde su one bile, gde su sada i za kakvu budućnost se bore.

Izložbena postavka obuhvata 71 fotografiju iz NATIONAL GEOGRAPHIC zbirke bez premca, i prikazuje fotografije žena tokom perioda od devet decenija iz svih delova sveta. Cilj izložbe je da posetiocima prikaže kako su se žene menjale i koliko su se promenile od 1888. godine kada je i osnovano društvo NATIONAL GEOGRAPHIC.

09_LOVE_credit_MATTHIEU PALEY_NationalGeographic_1556577.jpg
National Geographic Image Collec 

Centralna izložbena postavka, gde će biti izložene sve fotografije, organizovana je u “Beo Šoping Centru” u ulici Vojislava Ilića 141, a posetioci će odabranu selekciju fotografija moći da pogledaju i u tržnim centrima “Ušće” i “Mercator Beograd”.

13_HOPE_National Geographic_2707129_credit Ami Vitale.jpg
National Geographic Image Collec 

Svečano otvaranje zakazano je za 4. mart u “Beo Šoping Centru”, a dvonedeljnu izložbu pratiće i bogat program radionica, seminara, panel diskusija organizovanih u saradnji sa Centrom za biopolitičku edukaciju. Deo pratećeg programa je i tematski mini-festival dokumentarnih filmova kanala NATIONAL GEOGRAPHIC, koji će se emitovati u Cineplexx bioskopima.

02_JOY_NationalGeographic_2473459_credit Amy Toensing.jpg
Amy Toensing/ National Geographic Creative 

Budite naš gost tokom dvonedeljnog putovanja i otkrijte kako je za žene izgledao “Vek promene” u očima najpoznatijih fotografa društva NATIONAL GEOGRAPHIC.

06_BEAUTY_National Geographic_639181_credit Jodi Cobb.jpg
National Geographic Image Collec