Prošle godine predstavili smo recept za ukusne kolače za Dan zaljubljenih, a ove godine pažnju smo usmerili na krofne! ašto ne biste napravili nešto drugačije krofne, u obliku srca?
Pronašli smo recept za mekane krofnice u obliku srca koje su punjene omiljenim čokoladnim namazom – Nutelom. Čokolada je poznati afrodizijak pa se u ovaj tematski recept savršeno uklapa. Kako pripremiti ove ljubavne krofne saznajte u nastavku...
Sastojci:
500 g mekog brašna
1 kvasac
1 jaje
3 žumanca
250 ml mleka
60 g šećera
60 g maslaca, otopljenog
1 vanilin šećer
1 kašika ruma
izrendana korica jedne naranfže
prstohvat soli
1 l ulja za prženje
Nutela
Postupak pripreme:
Pre nego što počnete pripremu, važno je da vam sve namirnice budu na sobnoj temperaturi. U posudu za mešanje prosejte brašno a zatim dodajte kvasac i dobro promešajte. U sredini brašna napravite udubinu i u nju stavite jaje i žumanca, mleko, šećer, otopljeni maslac, vanilin šećer i prstohvat soli. Sve dobro pomešajte i krenite da mešate. Testo treba jako dobro umesiti kako bi postalo glatko i sjajno. Kad je umešeno, premažite ga s malo ulja, stavite u posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se digne. Trebaće mu oko sat i po.
Spremno testo prebacite na radnu ploču koju ste lagano prekrili brašnom. Ručno ga ponovo premesite pa ga razvaljajte u pravugaonik debljine 1,5 cm. Pomoću modlice u obliku srca isecite krofne u obliku srca. Ovako sečeno testo malo posipajte brašnom, pokrijte krpom i ostavite da nadođe još nekih 30 minuta. Ostatke testa ponovno zamesite i ponovite postupak sečenja.
U velikom i širokom loncu zagrejte puno ulja pa u njemu pržite srcoliko tisto. Svako srce pržite po 2 – 3 minuta sa svake strane. Vodite računa da temperatura ulja nije previsoka i nemojte peći više od 3 komada istovremeno. Pečene krofne prebacite na kuhinjsku krpu kako bi se iscedile, a zatim ih uvaljajte u kristalni šećer.
Kad se ohlade punite ih nutelom ili nekim drugim čokoladnim namazom. Najjednostavnije ih je puniti poslastičarskom vrećicom s dugačkim i uskim nastavkom ili špricom. Po želji, svoje krofnice možete preliti i čokoladnom glazurom ili ih ukrasiti čokoladnim mrvicama, jestivim ukrasima ili prošarati rastopljenom čokoladom – kako god želite.
KO JE SRPKINJA KOJA JE NADMAŠILA ANĐELINU DŽOLI? Beograđanka je drugi put zaredom na listi najlepših žena
"ULICE SU PUNE RUŽNIH, DEBELIH LJUDI" Slavna američka pevačica održala koncert u Beogradu pa ispljuvala SRBE
FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH SVI PITAJU KOLIKO GODINA IMA KARLEUŠA: Na mrežama "grmi", a uživo - "riba" ili ni B od BARBIKE?
ŽENI GOVORIO DA JE VOLI A IMAO 80 LJUBAVNICA: Gde je danas NAJLEPŠI GLUMAC koji je nestao nakon skandala sa maloletnicom
ISPRAĆAMO AVGUST NAJSENZUALNIJOM BOJOM MANIKIRA: Magnetno privlačna nijansa noktiju već je MUST po salonima