Vi ste avanturista kome su putovanja i obilazak dalekih destinacija najveća strast, a egzotični predeli izvor energije i raspoloženja? Onda vam je aktuelna pandemija svakako poremetila planove, a vaše kofere, bar na neko vreme, stavila po strani. Iako smo u toku ove godine bar malo mogli da putujemo, ograničenja su bila prisutna, međutim, na putovanju koje vam mi nudimo granice ne postoje.

S obzirom na to da jesen pokazuje svoje pravo lice, a vremenski uslovi nam ne idu na ruku, toplina sopstvenog doma je idealno mesto sa kog možemo upoznati najudaljeniju tačku sveta. Vreme je da izaberete destinaciju koju želite da posetite, “ukrcate” se na avion u vidu kauča u vašoj dnevnoj sobi, a kroz ovu avanturu će vas voditi privatni pilot, vaš novi Samsung Neo QLED televizor.

Dokumentarci o putovanjima su doživeli ekspanziju. Gledaoci širom sveta uživaju u autentičnim prikazima destinacija koje možda neće imati prilike da obiđu, ili pak u njima traže inspiraciju za svoju sledeću avanturu. Uz savršenu produkciju izrade i prikaz na vrhunskom modelu pametnog televizora, iskustvo gledaoca je jedinstveno, a destinacija prosto oživi pred njima.

Uz ovaj model televizora, potrebno je da uključite svoje dugme za opuštanje, da u prtljag spakujte rapoloženje i prepustite se nezaboravnim avanturama koje vam predstavljamo u nastavku…

1. Tales by Light

Ako ste raspoloženi da posetite svetski poznate destinacije i upoznate se različitim karakteristikama prirode, onda je dokumentarna serija Tales by Light odličan izbor za vas. S obzirom na to da svaka epizoda predstavlja neko novo „čudo” prirode koje treba prikazati na autentičan i realističan način, Samsung Neo QLED 4K televizor će pomoću odlične rezolucije doprineti jasnoj slici, koja će se posebno istaći uz 100%-tni volumen boje Quantum Dot tehnologije i oživeti sva vaša čula. U toku tri sezone serije profesionalni režiseri i snimatelji će vam pomoći da zavirite u svaki kutak destinacija za koje se odlučite, a fotografi, čiju ćete priču pratiti na ovim putovanjima, takođe trajno beleže svaki zanimljiv trenutak, koji pomoću naprednih vizuelnih detalja postaju realnost u vašem domu.

neo quled lifestyle
Promo 

2. Departures

Ukoliko želite da pronađete inspiraciju za svoje naredno putovanje, pomoću međunarodno nagrađivane serije Departures ćete to sigurno i postići. Ova serija je za svaki kontinent odvojila po dve epizode, a kako biste iz svoje dnevne sobe, gde god da sedite, „uskočili“ pravo u inostranstvo, opcija Adaptive Picture će vam to i omogućiti jer će probuditi pravi efekat sadržaja i automatski promeniti svetlinu i kontrast ekrana u odnosu na svetlosne uslove vašeg doma, dok će Ultra Viewing Angle korisnicima dati detaljnu sliku bez obzira gde sede u odnosu na ekran, čime će pružiti utisak kao da se fizički nalazite na samoj destinaicji. Takođe, ukoliko ste okruženi ukućanima koji na ovo „putovanje“ nisu krenuli sa vama, već u hodu oko vas završavaju svoje dnevne obaveze, često postoji mogućnost da vam poremete koncentraciju ili osvetljenje same prostorije, međutim, u ovom slučaju se to sigurno neće dogoditi.

Quantum Matrix Pro tehnologija donosi značajno smanjenje probijanja pozadinskog osvetljenja oko predmeta na TV slici (Blooming), a zahvaljujući inovativno sićušnim Quantum Mini LED diodama takođe će se fokusirati i na precizno osvetljenje za prikaz dubokih tonova crne boje sa izraženim detaljima.

neo quled lifestyle
Promo 

3. Our Planet

Poslednji, ali svakako ne i najmanje vredan predlog jeste dokumentarna serija Our Planet koja će vas u svega nekoliko epizoda upoznati sa planetom Zemljom i prikazati vam sva njena bogatstva kojih često nismo svesni, a koji će definitivno predstavljati raj za oči, ali i uši. Prikazujući životinje u hjihovim prirodnim staništima, kao i vremenske uslove koji se konstantno menjaju i utiču i na živi i neživi svet, ova serija vas vodi u nezaboravne avanture koje ćete doživeti slikom, ali i neverovatnim zvukom koji pruža veštačka inteligencija za optimizaciju zvuka na temelju analize scena u stvarnom vremenu s obzirom na sadržajm, a u okviru Adaptive Sound tehnologije. Prednost Samsung televizora je i Object Tracking Sound Pro tehnologija na Neo QLED 8K modelima, koja prati radnju na ekranu, pozicionira reprodukciju na zvučnicima i stvara najrealniji osećaj zvuka kako se objekti kreću na ekranu, kao i Object Tracking Sound+ na 4K modelima. Vaš doživljaj će upotpuniti i karakteristika SpaceFit Sound koja takođe analizira okruženje, a zatim automatski prilagođava zvuk televizora u skladu sa njegovim idealnim postavkama. U slučaju da vas u gledanju omete neočekivana buka, ne brinite. Active Voice Amplifier tehnologija automatski pojačati glasove na ekranu, pa vam prilikom opuštanja u predivnim predelima neće promaći ni najtiši crvkut ptica.

Pored pomenutih predloga, postoji još mnoštvo dokumentarnih filmova na ovu temu, a najveći ljubitelji prirode i putovanja znaju da se u ovakvu avanturu ne treba upuštati nespremno. Da biste doživeli potpuni efekat, koje tvorci ovakvih ostvarenja žele da prenesu, važno je da sliku i zvuk karakteriše vrhunska tehnologija, a više informacija o tome kako možete osetiti neverovatno iskustvo pronaći ćete na linku, gde ćete se upoznatu sa Samsung Neo QLED serijom, kao i dostupnim modelima