Sigurnost, stabilnost i udobnost su sve što im je potrebno da osećaju kako bi uspešno pretrčali ili osvojili nove kilometre. Upravo te osobine adidas 4D FWD patike testirali su neki od najiskusnijih trkača u Srbiji, adidas Runners Belgrade tima. Nakon nedelju dana različitih izazova, sumirali su svoje utiske na finalnom treningu na stadionu Rajko Mitić.

Takmičarski duh svakako je nešto što je obeležilo ovaj uzbudljiv trening, a osim onih koji su kroz adidas 4D Experience testirali novi model patika, treningu su mogli da prisustvuju i drugi ljubitelji trčanja. Kroz pet zanimljivih igara, poput poligona u obliku đona 4D FWD modela, trkačkog iks oksa i testa memorije, pokazali su svoju brzinu, snagu i izdržljivost, ali se pre svega dobro zabavili. Sve vežbe dodatno je olakšala i ulepšala muzička pratnja di-džeja, a članovi tima koji su bili najuspešniji u postavljenim izazovima, bili su nagrađeni na samom kraju.

adidas patike
Promo 

„Ranije smo se češće okupljali mimo redovnih treninga, ali smo u prethodnom periodu nažalost bili sprečeni da organizujemo ovakve događaje. Ovo je na neki način naš tim bilding, kroz neke nove discipline koje nisu isključivo trčanje i svi su super reagovali na to, celom timu ovo dosta znači“, kaže Aleksa Jovanović, jedan od kapitena adidas Runners tima, a za svoje utiske o 4D FWD modelu kaže: „Ove patike pre svega super izgledaju, lakše su od prethodnih i zaista sam se iznenadio koliko su udobne i lagane za trčanje, što je veoma važno. Odličan su izbor za trening, zbog mekanog gornjišta su udobnije i prilagođavaju se stopalu, dok je istovremeno đon takav da podstiče trkača da ide napred“.

Svi trkači koji su imali prilike da iskuse ovaj specijalni program u trajanju od nedelju dana, složni su u jednom – potrebno je da se malo više posvete treninzima snage. Osim treninga snage i trčanja, program je obuhvatao i meditacije, ali i posebno kreiran režim ishrane, prilagođen intenzivnim treninzima, kako bi im pružio svu potrebnu energiju za postizanje još boljih rezultata.

adidas
Promo 

„Ovo je bilo jedno prelepo iskustvo. Treninzi snage i meditacije su našim redovnim treninzima dali veći smisao, dok nam je planom ishrane podignuta svest o tome koliko je i taj segment bitan za trčanje. Same patike ostavljaju sve bolji i bolji utisak na mene što ih više koristim na treninzima, a i ovde na stadionu, na tartan podlozi, pružaju mi osećaj kao da letim“, rekla je Sandra Atijas, članica Adidas Runners tima.

4D FWD patika specifična je prvenstveno po svom revolucionarnom đonu izrađenom modernom tehnologijom 4D štampanja, sa rešetkastom konstrukcijom u kojoj nema pene ni drugih komponenti. Među prvima je u svetu koja koristi ovakvu tehnologiju zahvaljujući kojoj se stopalo, ali i đon, jednostavno prilagođavaju najrazličitijim podlogama za trčanje.

„Povod za ovo naše okupljanje je bila upravo testiranje 4D FWD patika, koje mi se baš dopadaju. Dosta su udobne i lagane, a pogodne su i za trčanje na različitim podlogama. Ceo koncept ovog iskustva me oduševio jer je obuhvatio i mnoge druge sportske aktivnosti pored samog trčanja, a današnji izazovi su nas zaista zabavili i testirali naše granice, a pre svega nas zbližili sa ostalim trkačima koji su nam se ovde pridružili“, podelila je svoje iskustvo Mia Kotarac, članica adidas Runners ekipe.

Događaj na stadionu Rajko Mitić nesumnjivo je bio mnogo više od samog trčanja, pokazao je jedinstvo i porodičnu atmosferu ove ekipe, čak i u takmičarskim momentima.

Za više informacija o radu adidas Runners Belgrade tima posetite njihovu zvaničnu fejsbuk stranicu, a fotografije sa događaja pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Promo ADIDAS 4D FWD