Drevni narodi veoma su bili posvećeni astrologiji da bi objasnili neobjašnjivo, a mi smo rešili da vas relaksiramo ovog šućmurastog proleća i da vam otkrijemo zvezdane staze vašeg psa.

I “pseći” horoskop podeljen je na 12 znakova i definiše način na koji vaš ljubimac komunicira sa svetom. Svaki znak ima i prednosti, slabosti, karakteristike i stavove. Ali, bez obzira na razlike, zajednički činilac je da naši ljubimci zaslužuju svu našu ljubav i brigu. I svima su im zajednički zdravi i jaki zubi.

Najlepši način da im pokažemo ljubav jeste briga o njihovom oralnom zdravlju, DentaStix štapići sprečiće mnogobrojne probleme sa zubima i bolesima desni, a uz mnogo maženja, igre i razgovora, vaš ljubimac biće najsrećniji pas na svetu, bez obzira na astro prognoze.

Evo kratkog opisa svakog znaka zodijaka i onoga što govori o ličnosti vašeg psa.

Ovan (21. mart – 20. april), vatreni znak vođen planetom Mars, samopouzdan, jak, pod kontrolom strasti i nagona. Ne prihvata “ne” kao odgovor, a pošto je po prirodi radoznao i samouveren, sklon je upadanju u nezgode. Pas Ovan je zuzetno pametan i razigran, želi da bude centar vašeg sveta i neizmerno je odan vlasniku.

Bik (21. april – 20. maj) pod vođstvom Venere, planete ljubavi, lepote i nežnosti, Bik je zemaljski znak i predstavlja snagu volje. Ipak, potpuno kontradiktorno, psi Bikovi su prirodno stidljivi i treba da se osećaju sigurno. Vole da se maze, ali samo kad su raspoloženi. Pas Bik traži uravnoteženo i mirno okruženje, glasni zvuci i haos će ih uznemiriti.

Blizanac (21. maja – 20. juna), psi rođeni pod planetom Merkur. Baš kao i kod ljudi, uticaj te planete manifestuje se kroz intelekt. Psi Blizanci su vazdušan znak puni dualnosti: pasivni i agresivni, pozitivni i negativni, druželjubivi i rezervisani. Brzo uče, vole da vežbaju, zabavni su i nežni. Ali takođe mogu biti nervozni, neodlučni u svojim prehrambenim navikama.

Rak (21. juna – 20. jula), znak pod uticajem Meseca. Mesec je emotivan, osetljiv i nežan, a Rak je vodeni znak, tečan i pokretan. U astrologiji, psi rođeni pod ovim znakom su dragi i umiljati, ali stalno traže potvrdu ljubavi. Nova mesta i ljudi ih mogu naterati da se odvoje od vas i šćućure se malo dalje. Ovi psi obožavaju druge životinje i imaju iskrene prijatelje među njima. Pazite na njihovu ishranu jer su proždrljivi i časkom se ugoje.

Lav (21. jul – 20. avgust), znak kojim vlada Sunce. Sunce nas greje, plemenito i velikodušno, baš kakav je i pas rođen u tom znaku. Psi lavovi obožavaju prirodu, prostranstvo i lajanje. Prosto uživaju. Nije važno da li je pas lav sa vama u parku za pse ili u kući, jednostavno mora i hoće da bude u centru pažnje. Inače, psi rođeni pod uticajem Sunca važe za naodanije pse prema zodijaku.

Devica (21 avgust – 20 septembar) kao i Blizanci, pod vođstvom Merkura Devica je znak inteligencije. Kada se Devica i Merkur sklope, dobijate namirnijeg psa po astrologiji. Pas Devica je šampion u stresnim uslovima, ali takođe voli rutinu i ne podnosi promene. Očekujte da će vas četvoronožna Devica pratiti u stopu gde god da krenete. Zbog toga su zahvalni za putovanja jer, bez obzira na to što ne vole promene, bespogovorno prate svog gazdu.

Vaga (21. septembar – 20. oktobar), znak pod uticajem Venere. Venera čini ovaj znak malo neodlučnim i teško je trenirati ih jer brzo gube fokus. U astrologiji, psi rođeni u znaku Vage su ljupki i prijatni ali im je potrebna nežna disciplina da bi se osećali sigurno. Ako želite pa koji će se dobro nositi sa haotičnim životom, Vaga nije za vas. Vaga takođe ima nepravlne prehrambene navike i tendenciju da jede samo kad žele.

Škorpija (21. oktobra – 20. novembra) vodeni znak, veoma emocionalan, pod uticajem planete Pluton. Karakteriše ga snažna volja, obično dobije šta želi i ima veliki uticaj na druge pse i ljude. Škorpiji je potrebna svakodnevna vežba da bi ublažio stres i stvorio balans. Ovi psi su izuzetno intuitivni i nikada ne zaboravljaju kada su povređeni. Pas Škorpija je prijatelj samoće, ali takođe uživa u dobrom društvu, posebno svog vlasnika.

Strelac (21. decembar – 20. januar), vođen planetom Jupiter, vatreni je znak koji voli izazove. Čaša je uvek do pola puna za psa u znaku Strelca i uvek su srećni i ljubazni. Zbog toga imaju tendenciju da puste da ih drugi psi maltretiraju i zato traže veći nadzor. Vole da im se fizički pokazuje naklonost i da znaju da ih obožavate. Lojalnost je specijalnost Strelca i želi da bude sa vama 24/7. Žude za društvom i vole da imaju još jednog psa ili životinju u kući.

Jarac (21. decembra – 20. januara), vođen planetom Saturn, jedan je od najprizemnijih znakova zodijaka. Prema astrologiji, psi Jarčevi su čvrsti, rafinirani i intenzivno razmišljaju svojom glavom. Vole da trčkaraju okolo i da vežbaju. Mana im je da ne spavaju kontinuirano kao drugi psi i pate od anksioznosti u stresnim situacijama.

Vodolija (21. januar – 20. februar), kojom dominira Uran, vazdušan je znak i apsolutno najinteligentniji i najintuitivniji znak u horoskopu. Četvoronožne Vodolijice su nepredvidive i menjaju raspoloženja i igru za 360 stepeni za otprilike dve sekunde. I ovi psi su ponekad teški jer vole da rade ono što žele kada to žele. Iako vole da budu pratioci i odani su svakome s kim ga uparite, psi Vodolije takođe traže svoj prostor i vreme za sebe da bi na miru isplanirali svoje sledeće neverovatno iznenađenje. Baš kad najmanje očekujete, zapanjiće vas.

Ribe (21. februar- 20. mart) Psi ribe se prilagođavaju situacijama i reaguju odmah. Kao i ljudski pripadnici tog znaka, ni psi nisu motivisani sopstvenim egom i srce im lako može biti slomljeno. Žele da pomognu drugima ponekad i na svoju štetu. Prirodno su intuitivni i sposobni da se sporazumeju sa ljudima i životinjama i uživaju sa njima u svim sferama života.