Novi strip junak pod imenom Aron Fišer, pojaviće se u izdanju "The United States of Captain America" koje izlazi 2. juna. Fišer će biti prvi LGBTQ+ junak u 80 godina dugom postojanju ove kuće.

- Marvel Comics su ponosni što će mesec prajda obeležiti novim LGBTQ+ herojem, stoji u saopštenju kojim se najavljuje novi strip koji govori o četvoricu heroja koji su bili Kapetani: Stiv Rodžers, Sem Vilson, Baki Barns i Džon Voker. Oni kreću u potragu za izgubljenim Stivovim štitom, i tokom putovanja susrešće se sa gomilom "običnih" Amerikanaca koje je lik Kapetana inspirisao da pomognu svojim zajednicama. Jedan od njih je i Aron Fišer koji je otvoreno gej muškarac koji se proglasio Kapetanom Amerika Železnice 

kapetan amerika
Marvel Comics Promo 

Kako kaže pisac stripa Džošua Truhiljo inspiracija za ovaj lik bili su mu heroji iz realnih kvir zajednica i aktivisti koji se bore za bolji život, a ilustraciju je radio Jan Bazaldua koji je transrodni umetnik.

- Srećan sam što mogu da predstavim otvoreno gej osobu koja se divi Kapetanu Ameriki i bori se protiv zla koje je gotovo neizbežno u svakom društvu a koje mnogi maltene i ne primećuju. Dok sam ga crtao mislio sam kako se Kapetan bori protiv supermoćnih bića i spasava svet, a Aron pomaže onima koji hodaju kao mi ulicama i svakodnevno se suočavaju sa problemima, rekao je Jan.

Na prvi pogled njegov junak ima kratku sportsku frizuru obrijanu sa strane, prepoznatljivu tetovažu američke zastave i pirsinge.

kapetan amerika
Marvel Comics Promo