Beograd je danas dobio još jedan mural. Posveta glumcu Marinku Madžgalju osvanula je danas u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u pozorište Atelje 212, u kome je prerano preminuli glumac bio stalni član ansambla do 2012. godine.

Autor murala je umetnik, dizajner i slikar, Milan Milosavljeć, poznatiji je pod pseudonimom Deroks. Kako je Milosavljević rekao, na inicijativu Marinkovih prijatelja pokušao je da poznatog glumca predstavi na dostojanstven način.

"Svi na muralu prepoznaju karakterističan osmeh kojim je Marinko širio pozitivnu energiju. To je znak da smo obavili odličan posao", kazao je Milosavljević za Kurir. 

Brojni Marinkovi prijatelji, kolege, ali i članovi porodice, okupili su se danas ovim povodom u centru Beograda. Andrija Milošević, Ognjen Amidžić, Tihomir Tika Arsić, Marko Kon i drugi, svojim prisustvom uveličali su ovaj već bitan događaj.

"Da se naš Marinko nikada ne zaboravi, kao što ga ni mi nikada ne zaboravljamo. Njegov smeh, inteligencija i harizma večno će se pamtiti”, rekao je Andrija Milošević.

Marinkova koleginica i prijateljica Sloboda Mićalović, oglasila se na Instagramu podelivši fotografiju murala na kom piše "Fališ mi ti".

Stihove pesme koju je otpevao sa Ognjenom amidžićem u grlupi "Flamingosi" nalaze se pored njegovog lika, dok su na drugom delu zida potpisani svi koji su učestvovali u ovom ostvarenju.

Mural posvećen Marinku nalazi se odmah pored murala posvećenih legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću.

Marinkova dugogodišnja prijateljica, koja je sa njim išla i u osnovnu školu, okupila je njihovo društvo i predložila im da se skupi novac za mural pokojnom glumcu. Oni su dobili dozvolu direktora Ateljea 212 i upravnika solitera da se ideja realizuje. Majka Marija prvi put je progovorila za domaće medije posle smrti sina.

- Danas je dan ljubavi i prijateljstva, svi su ga znali po osmehu koji obara sa nogu, radost, uvek radost. Budeš ponosan do neba, bio je jako duhovit, ja sam bila mnogo srećna - rekla je kroz suze Marinkova majka i navodi da ga i dalje čeka i da nikada neće prihvatiti da ga nema!

- Moj sin je bio čista ljubav i sreća. Sada imam njegovu ćerku, živim za nju, ona je predivna, ide na balet - otkrila je ona.

Podsetimo, Marinko Madžgalj preminuo je usled teške bolesti u 38. godini 26. marta 2016. godine.