Prva od četiri tribine u ovom mesecu, na temu „Crkva i verski identitet u Srbiji danas“, autora Miroljuba Nestorovića na programu je već u četvrtak 11. februara od 19 časova u Glavnom holu UK Parobrod. U sredu 17. februara sa početkom u 19 časova, sledi tribina iz psihologije na temu „Napuštanje“ autora dr. Tijane Mirović. Zatim sledi tribina o fenomenu rokenrol kulture autora Jelene Pavićević 20. februara od 19 časova. Poslednja tribina u mesecu, 24.februara, u 19 časova, posvećena je temi „YU novi talas na filmu“ autora prof. dr. Aleksandra S. Jankovića. Ciklus tribina nastaviće se i u narednim mesecima.

Ciklus tribina: Film kao pop kult

autor i moderator: prof. dr Aleksandar Janković

Ciklus tribina FILM KAO POP KULT se bavi specifičnim temama koje su retko sistematizovane i koje prožimaju popularnu kulturu i film i objedinjuje pitanja vezana za igrani, dokumentarni i “lažni dokumentarni” film koji svedoče o razvoju kontrakulture, mejnstrima i rokenrol ideologije. Na ovaj način kreiramo prikaz stanja društva i filmske umetnosti koje su se razvijale od šezdesetih godina do danas.

UK Parobrod sutra otvara ciklus tribina
Promo 

Ciklus tribina: Moji nezdravi obrasci - moj kamen spoticanja

Autor i moderator: dr Tijana Mirović

U odnosu na to da li roditelji umeju da prepoznaju i zadovolje naše bazične potrebe, zavisi kako ćemo mi gledati na sebe, na druge ljude i na svet. Taj rano stečeni pogled na svet ostaje naša shema – matrica kroz koju provlačimo sva kasnija iskustva. Na osnovu njega razvijamo obrasce ponašanja koji ostaju sa nama i uz nas i mnogo posle detinjstva i ranih iskustava sa roditeljima i okolinom.

UK Parobrod sutra otvara ciklus tribina
Promo 

Tribina je zamišljena kao predavanje i razgovor i koristiće se primeri iz filmova i psihoterapijske prakse.

Ciklus tribina: Religija i postmoderno doba

Autor i moderator: Miroljub Nestorović

Religija, njene tradicije i prakse danas prolaze kroz svojevrsnu tranziciju: sa jedne strane primetna je reradikalizacija raznorodnih religijskih ideja, dok se, sa druge strane, religijske institucije transformišu u odnosu na nove politike, prilagođavajući sopstvene poruke i teološke premise uhu novih, u mnogome, ateiziranih generacija.
Cilj tribine je da religiju/teologiju dovede u odnos sa umetnošću (književnost, film, muzika, strip) i naukama (sociologija, psihologija, pedagogija, kulturologija) sa željom da religijsko razumemo kroz prizmu savremenih društvenih teorija i novih društvenih normi.

UK Parobrod sutra otvara ciklus tribina
Promo 

Ciklus tribina: Fenomen rokenrol kulture – od ideologije ka praksi

Autor i moderator: Jelena Pavićević

Ciklus tribina na temu rokenrol ideologije bavi se različitim pojavama unutar potkulture i predstavlja fenomenološke kontekste koji su označili nastanak diferenciranih socio-političkih promena od druge polovine XX veka.

Kroz ciklus tribina učesnici će govoriti o važnosti potkulturalne ideologije i izmeštanju sveopšte prihvaćenih vrednosti – kreiranju narativa kroz tekst, video rad, performans, omot albuma i muzički žanr.

UK Parobrod sutra otvara ciklus tribina
Promo 

 Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas