U skladu sa vrednostima brenda i u skladu sa misijom da inspiriše čovečanstvo na brigu o Zemlji i njenim stanovnicima, National Geographic Srbija početkom godine, pokrenuo je jedinstvenu platformu ŽUTI OKVIR, sa ciljem da se izgradi veza između nauke, privrede, obrazovanja i kulture.

Putem časopisa i portala, platforma posvećena nauci i obrazovanju je tokom čitave godine plasirala primere dobre prakse obrazovnih institucija i kompanija, ali i postavljala pitanja i pokretala diskusije na aktuelne teme koje se tiču digitalne pismenosti i edukacije dece i mladih.

Odgovore na ključna pitanja o transformaciji obrazovanja, koja je izazvana brzim ii krupnim promenama, potražićemo zajedno na online konferenciji o obrazovanju.

Na online konferenciji o obrazovanju pod nazivom TRANSFORMACIJA OBRAZOVANJA: SLEDEĆI IZAZOV, koja će se održati u utorak 22. septembra putem LIVE STREAM platforme, kroz tri panela biće otvorena diskusija na osnovu devet tačaka transformacije obrazovanja uspostavljenih programima Evropske unije:

I PANEL - PUTEVI UČENJA
Teme:
- Učenje tokom života
- učenje kroz digitalne medije i virtuelnu stvarnost
- novi oblici pismenosti, uključujući finansijsku i digitalnu pismenost

II PANEL - UČENJE KAO EKSPERIMENT
Teme:
- eksperimentalno, interaktivno učenje uz aktivno učešće u svim disciplinama
- nastavnici kao mentori ili treneri
- prilagođavanje, individualizovano obrazovanje

III PANEL - VEŠTINE SU VAŽNE
Teme:
- obrazovanje zasnovano na kompentencijama, multidisciplinarnosti,projektima i digitalnim medijima
- diversifikacija obrazovnog kadra i partnerskih treninga
- dualno obrazovanje - zapošljavanje na osnovu veština, talenata i potencijala

UKOLIKO ŽELITE DA PRISUSTVUJETE KONFERENCIJI KOJA ĆE SE ODRŽATI U UTORAK, 22. SEPTEMBRA PREKO LIVE STREAM PLATFORME, MOLIMO VAS DA PRISUSTVO POTVRDITE OVDE!