Džared Leto je sve, samo ne konvencionalan tip holivudskog glumca: rizikuje život u alpinističkim poduhvatima, nastupa sa svojom rok-grupom "30 sekundi do Marsa", vegan je, ima firmu za digitalni marketing. Zbog toga nije iznenađujuće što ga reditelji biraju uglavnom za pomalo pomerene uloge: igrao je Džokera, za ulogu trans-osobe dobio Oskara i Zlatni globus, u martu 2021. će se pojaviti kao supermoćni vampir, a upravo je objavio i da mu je pripala uloga Endija Vorhola.

Zapravo, biografski film o Vorholu bio je u planu još 2016, ali je, prosto, dobio status sporovoznog projekta i čekao. Sada, kad je Leto objavio da će igrati kontroverznog genija, još uvek se ne zna da li je reč o istom filmu, ili je posredi potpuno novi projekat.

Originalni scenario baziran je na knjizi Viktora Bokrisa "Vorhol: Biografija", na koju su prava kupili Džared Leto i producent Marko De Luka.

Svoj post na Instagramu o tome koliko ga nova uloga raduje Leto je tempirao tačno na dan kad bi slavni umetnik proslavio svoj 92. rođendan.