Poslednjih dana mreže bruje o navodnom ponovnom okupljanju Elitnih odreda. Kako je ovaj dvojac nekada bio jedan od najslušanijih i najomiljenijih na ovim prostorima, fanovi su ovu informaciju dočekali sa oduševljenjem, a glasine je dodatno podgrejao i Dado Polumenta objavom na Instagramu.

Godinama se spekulisalo da su Popović i Matović u svađi, koja datira još iz perioda kada su Relja i Nikolija Jovanović ušli u vezu, tačnije posle njihove duetske pesme "Alkohola litar". Tada su nastale priče da se Vlada naljutio na Relju zbog Nikolije, a ubrzo je nakon toga došlo do raspada grupe. Kao glavnog krivca otpuživali su Nikoliju, iako su mnogo puta to demantovali u medijima.

Popović je u proteklih šest godina napravio zavidnu karijeru, dok se Matović u odnosu na njega povukao i malo se znalo o tome čime se bavi.

Međutim, nedavno su uslikani zajedno kako sede i ćaskaju u jednom beogradskom kafiću, nakon čega su korisnici društvenih mreža počeli da naslućuju da će se Elitni odredi ponovo zajedno vratiti na scenu.

Spekulacije na tu temu podgrejao je i Dado Polumenta, sa kojim su snimili duet "Ljubavi moja". On je naime na svom Instagram profilu objavio čak dve fotografije. Na jednoj pozira s Reljom, dok u opisu stoji "Šta mislite o "Ljubavi moja" drugi deo?"

Nekoliko dana kasnije Polumenta je objavio i zajedničku fotku s Reljom i Vladom, koja je nastala u vreme saradnje i napisao dvosmislen status.

"Nekada smo bili mladi i lepi, sad smo samo lepi", napisao je pevač u opisu objave. Naravno, usledila je lavina komentara i pitanja da li se to grupa ponovo okuplja zarad moguće saranje.

Međutim, iako bi se toj saradnji, verujemo, svi obradovali, za sada od toga neće biti ništa. Naime, reperi Relja i Vlada sastali su se prijateljski jer se nisu videli dugo zbog pandemije, ali nijednog trenutka nije bilo priče o ponovnom spajanju nekadašnjeg dvojca, barem kada je reč o poslovnom smislu.

"To su prazne priče. Suludo je u ovo vreme korone bilo šta počinjati i raditi. Čak ni Relja ne planira ništa specijalno da radi sa svojom karijerom dok ne popuste mere, a kamoli da se stvaraju novi veliki projekti kao što su Elitni odredi. Za sada to nije ni ideja, što ne znači da u budućnosti neće doći do nekog dueta ili možda spajanja. Glupo je pričati šta bi bilo kad bi bilo. Relja i Vlada se nikada nisu svađali. Ostali su u korektnim odnosima i viđaju se kad im obaveze to dozvoljavaju. Odrasli su zajedno na Novom Beogradu i to im je baza. Redovno ih ljudi mogu videti u tom kraju", rekao je dobro obavešten izvor za Novu.

Nedavno je Popović gostovao u jednoj TV emisiji, gde se osvrnuo na pitanje oko ponovnog okupljanja Elitnih odreda. Na pitanje za koliko novca bi pristao da organizuje turneju sa bivšim kolegom Vladimirom Matovićem, Relja je iznenadio odgovorom.

relja popović
Instagram 

"Ne bih pristao za pare. Uradio bih to bez para i bilo bi mi zadovoljstvo, ali to svakako u nekoj budućnosti. Sada svakako ne", rekao je Relja.

Podsetimo, Elitni odredi osnovani su davne 2005. godine, a članovi su bili Relja Popović, tada poznat po nadimku Drima, i Vladimir Matović zvani Vonta. Nakon prvih objavljenih pesama "Ako ste za rakiju", "Biće ekstra", i drugih, postali su jedan od najpopularnijih dvojaca na ovim prostorima.

Pet godina kasnije izdali su prvi studijski album "Oko sveta". Međutim, nakon ostvarenog uspeha pesmom "Beograd", koju su snimili sa di-džej Šonetom i Anabelom Atijas postali su jedni od najslušanijih izvođača na našim prostorima, te su krenuli da nastupaju širom sveta.

Ubrzo su usledile numere "Nisi s njom", "Ne koči". "Ljubavi moja" sa Dadom, i druge, koje se slušaju i dan-danas. Održali su i veliku turneju u Australiji, da bi ubrzo došlo do raspada grupe 2015. godine. Vlada i Relja nastavili su solo karijere, a taj raspad su njihovi fanovi teško podneli.