Hari Stajls u Gučijevoj haljini itekako je podelio mišljenja, a najviše negativnih komentara izazvala je američka konzervativka i politička komentatorka Kendis Oven, koja je na Tviteru zakukala: "Vratite nam muževne muškarce!"

Ne postoji društvo koje može preživeti bez jakih muškaraca. Istok to zna. Na zapadu stalna feminizacija naših muškaraca u isto vreme kad se marksizam podučava našoj deci nije slučajnost. To je napad, napisala je ona.

Vratite nam muževne muškarce

Iako se zbog pritiska javnosti gospođa Oven na kraju izvinila Hariju, pokrenula je zanimljivu javnu raspravu o poželjnim odevnim komadima koje želimo videti na muškarcima, ali i ženama.

Je li prikladno da muškarac nosi haljinu, bisernu ogrlicu oko vrata, providnu košulju s volanima ili pak čizmice s potpeticama?

Hari Stajls ljubitelj je takvih komada i ne mari za kritičare koji ga optužuju da je njegov stil feminiziran.

Hari Stajls
Youtube 

Šta žene nose? Šta muškarci nose?

Za mene to nije pitanje koje me preopterećuje. Ako vidim lepu košulju i kažu mi: 'Ali to je za dame', pomislim: 'OK, to nije razlog zbog kojeg je neću obući.' Onog trenutka kad se osećaš ugodno u svojoj koži, sve postaje puno lakše", priznao je Hari u intervjuu za "Guardian".

Na krilima kontroverznog pojavljivanja u "Vogue" s nestrpljenjem se očekivalo i njegovo izdanje na ovogodišnjoj dodeli Gremija, koje je 27-godišnji Britanac otvorio pesmom "Watermelon Sugar", a za koju je dobio i prvu nagradu zlatnog gramofona u karijeri u kategoriji najbolje pop solo izvedbe.

Hari je samouvereno plesao na pozornici u Los Anđelesu u crnom kožnom odelu njegovog omiljenog brenda "Gucci". No, za razliku od klasičnih rokerskih izdanja iz 70-ih i 80-ih godina prošlog veka kada su pevači nosili pripijene kožnate pantalone i jakne sa natinama, on se odlučio za trapez pantalone visokog struka i sako sa naglašenim naramenicama.

Strogoću crnog kožnog odela ublažio je pernatim šalom u zelenoj boji, a njegovim uklanjanje tokom nastupa razotkrio je da ispod sakoa ne nosi ništa – tek preplanuli ten, lančić i nekoliko upečatljivih tetovaža. Sinoć je Tviter goreo od komplimenta brojnih žena, ali i muškaraca kojima perje oko Harijevog vrata nije smetalo da istinski uživaju u njegovoj pojavi.

Baš poput naziva njegovog drugog studijskog albuma "Fine line", delikatna je granica i između muževnog i feminiziranog i onoga što žene smatraju privlačnim. A žene zaista vole Harija.

Inače, ovo nije prvi put da se pokrene teme nalik ovoj na društvenoj mreži Tviter. Devojke i žene u Srbiji često komentarišu da su muškarci postali isfeminizirani, te da vode više računa o sebi nego one same, pa su tako sve glasniji komentari poput:

"Feminizirani strejt muškarci su nešto najtužnije što je priroda dala".

Šta vi mislite o izgledu Harija Stajlsa i da li vam smeta feminiziranost kod muškaraca? Glasajte u našoj anketi

 Više njegovih fotografija pogledate u galeriji:

Ian West / PA Images / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Pogledajte stil mladog pevača