Sonju Kovač najpoznatiju hrvatsku modnu blogerku na Instagramu prati više od 504 hiljada obožavatelja. Ona redovno kači fotografije sa svojih putovanja, a poznato je i to da sarađuje sa svetski poznatim brendovima, i od svog bloga itekako dobro zarađuje. Tako je nedavno u javnosti procurila informacija koliko Sonja naplaćuje svoje usluge.

Bivša glumica je post objavila slučajno, a želela je da je pošalje potencijalnom poslovnom partneru. Najmanja cena za objavu na njenom blogu je oko 110.000 dinara, dok je za Instagram iznos od 145.000 dinara. Kompletan paket usluga za tri meseca saradnje iznosi oko milion dinara, s tim što postoji i jeftinija varijanta koja podrazumeva samo jednu objavu mesečno, a u tom slučaju treba izdvojiti oko 300.000 dinara.

Nakon ovih natpisa koji su podigli prašinu u javnosti, Sonja je rešila da sa svojim pratiocima otkrije tajnu svog uspeha i da sa njima podeli teške trenutke sa početka.

"Izlazak iz komfor zone jedna je od najbitnijih stvari za uspeh. Ove slike su vam pravi primer. Pola njih je s moje druge sezone "Fashion Week"-ova kada sam mesec dana sama proputovala od Njujorka do Pariza bez prijatelja, bez fotografa, bez plana. Nisam imala budžet za nikoga i ništa, ali imala sam najveću želju i volju! Opcija ostati kući u toplini svoje komfor zone i ne preduzeti ništaza mene nikada nije ni bila opcija!

Tada sam već počela da dobijam pozivnice za neke revije i polako su strani brendovi počeli da me primećuju i pokazuju interes za saradnju. Znala sam da ne smem da propustim taj moment ako su već nešto prepoznali u meni. Većinu vremena sam bila sama, slike sam skupljala od "Street style" fotografa na ulici ili bih molila neku od devojaka s revije da me fotka, a outfite sam dobijala na "prošenje" od brendova.

"Tako da dragi moji kad god mislite da postoje prepreke za ostvarivanje ciljeva setite se da je to samo strah od napuštanja svoje sigurne zone. Kad napravite taj korak, neće biti prijatno, ali rezultati će doći to vam garantujem!", poručila je Sonja.