Japanka Naomi Osaka (23), jedna od najboljih teniserki sveta, imala je u petak neočekivanu podršku na terenima Australian Open-a.

Bez ikakvih problema plasirala se u šesnaestinu finala protiv Ons Jabeur, teniserke iz Tunisa, a tokom drugog seta nakratko je morala da napravi pauzu zbog prizora o kom svi pričaju. Naime, teniserki je predivni leptir sletio na nogu. Nežno i pažljivo sleteo joj je na ruku, a ona ga je još nežnije iznela s terena. Ali tu nije bio kraj!

Leptiru se očigledno svidela Osaka, jer nije želeo tako brzo da se odvoji od nje, te joj se na kratko zadržao na licu. Publika na tribinama neplanirano je dobila neočekivanu zabavu, a na službenom Twitter profilu Australian Opena takođe su preneli anegdotu s terena: "Naomi Osaku vole čak i leptiri u Australiji".

naomi osaka australian open leptir
Paul CROCK / AFP / Profimedia 

Predivni trenutak zabeležili su i fotografi koji su snimili sjajne fotografije. Video snimak japanske teniserke i leptira širi se i društvenim mrežama, a mnogu su pohvalili način na koji se Naomi Osaka odnosila prema leptiru.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas