Mlada i atraktivna pevačica Milica Pavlović, živi je primer da se uspeh ne prašta, ali ni to kada si drugačiji od drugih. Od prvog momenta kada se pojavila na našoj sceni, žarila je i palila, ali, čini se da se svaki njen korak nađe na meti osuda. Ako je lepa - zašto je lepa, ako je zgodna - zašto je zgodna...

Lepili su joj etikete, sabotirali, ali Milica se uvek, poput mačke dočekala na noge, i gradila svoju karijeru pod estradnim nebom, čak i kad joj nije bilo najnaklonjenije.

Dok većina estradnjaka čeka neka bolja vremena za objavljivanje pesama, Milica radi punom parom, a najnovijim spotom za pesmu  "Crna jutra", odnosno "Balkanski S&M", očigledno je rešila da dobro uzdrma naše podneblje.

Pesma je već na trećem mestu na trendingu Youtuba. Ali ono što je ovaj video dovelo do ove pozicije je kontroverzna priča koja se isplela oko stajlinga.

Vreli kadrovi u spotu naterali su sve da ne skidaju poglede sa nje, a u novom spotu, vrela Senjorita đuska u donjem vešu, okružena seksi devojakama, a zatim i visi sa plafona, okačena na sajle. Okidač je bila njena izjava na Instagramu, u kojoj je sebe opisala kao Kosovku devojku 21. veka

- Svaka od nas je u isto vreme i svetica i grešnica i još mnogo toga između te dve krajnosti, a samo od muškarca zavisi koje naše lice će upoznati. Ovo je moja verzija Kosovke devojke 21. veka. Ona je simbol idealne žene koja ostaje verna, lojalna i odana uz svog muškarca do samog kraja. Ali samo onda kad je onaj pravi - napisala je Milica u opisu fotografije, na kojoj sedi, a na njoj se vide delovi narodne nošnje - kecelja, jelek i pojas, dok je umesto opanaka obula duboke čizme od lateksa sa štiklom, na glavi ima krunu, plašt, a između nogu joj leži zgodan muškarac.

Pojedini pratioci su ovo shvatili kao skrnavljenje srpske istorije, a jedan od onih koji su pevačicu javno osudili je i naš šampion u boksu. On je na Instagramu objavio Miličinu fotografiju, tagovao je i izneo svoj stav:

Instagram/markonikolic_box Milica Pavlović poput Bogorodice i Kosovke devojke

 - Kosovka devojka je žena, majka. Stub porodice. Da malo poštuješ srpsku istoriju, ne bi ovako lupetala - napisao je izmeđuostalog bokser. Na ovo su se nadovezali i drugi.

- Daleko si ti od Kosovke Devojke, da su devojke iz minulih vremena nosile ovako "narodnu nošnju", bile bi svrstane u kategoriju žena lakog morala. Zaista ne razumem spoj pohotnosti i strasti koja vrišti na fotografijama i oskrnavljene i poprilično skraćene "narodne nošnje" koja više otkriva nego što pokriva - samo su neki od komentara, što na Instagramu, što na Tviteru.

Škakljivu scenu u spotu uporedili su i sa čuvenom Mikelanđelovom statuom "Pijetom", na kojoj je prikaz Bogorodice koja pati nad mrtvim sinom Isusom Hristom, tek skinutim sa krsta. 

Milica poput Mikelanđelove "Piete"
Instagram/ghalamoosan, Youtube/Milica Pavlovic Milica poput Mikelanđelove "Piete"

Pevačica na glavi ima oreol, pa iako mnogi ovaj detalj nisu ni primetili, drugima je upravo to privuklo pažnju, a umetničku slobodu su shvatili kao provokaciju vernika. Iako su se negativni komentari nizali, a mnogi apelovali Milici da ne briše poruke ovog tipa, većina komentara sa uvredama ipak je nestala sa njenih profila.

Međutim, pevačica nije ostala nema zbog svih osuda. Ispod jednog posta se obratila naciji i objasnila šta stoji iza ideje, ali i neka lična uverenja. 

- Dragi ljudi, neko sam ko poštuje apsolutno sve nacije, dok svoju zemlju i svoj narod gledam kao svetinju! Najviše na svetu volim zemlju iz koje potičem, gde su mi koreni i u kojoj živim. Iskreno, veoma mi je žao ako je neko moj prethodni post pogrešno protumačio i doživeo kao uvredu. Nije mi to bila namera. Ja volim istoriju svoje zemlje i svog naroda, i izuzetno je poštujem. Kao vernik, najiskrenije verujem u dobre ljude, u dobre namere i dobra dela, i to je ono jedino što se računa u ovom životu! Budite dobri sebi i vašim najmilijima - napisala je pevačica i dodala da je sporna scena nastala tako što su želeli da predstave ženu koja je simbol Balkana, dok je muškarac koga neguje muški simbol junaštva.

- Scena je bukvalno veličanje onoga sto je najbolje i najlepše u našoj istoriji. Neverovatno je da izazove i trunku prljavih misli. Junakinja pesme traži ljubav zbog koje se gine, pa je simbol više nego jasan. Pošto takvu ljubav ne nalazi, pokazuje šta želi. Možda neki od vas nisu najbolje razumeli pesmu ili analizirali tekst, ali poruka je izuzetno snažna i u duhu ljudi koji žive na Balkanu - završila je Milica saopštenje. 

Međutim na svetskoj sceni ovako nešto nije ništa novo. Madona je među prvima bila osporavana sa pesmom "Like a prayer", pa preko Kanje Vesta koji u pesmi samog sebe naziva svevišnjim, preko Džona Lenona, Džone Osborn, Depeche Mode-a, pa sve do jedne od najvećih zvezda današnjice - Ledi Gage.

Dakle, oni mogu, i to je umetnost, ali naša Milica ne, i ono što radi je svetogrđe?

Ovo naravno nije prvi put da je na Milicu sručeno drvlje i kamenje. Od samog početka karijere nailazila je na različite prepreke. Zbog Kebinih uvreda plakala je danima tokom takmičenja za "Zvezde Granda". Tada je govorio da ne zaslužuje da nosi ime Milica, jer nije dovoljno ponosna, već pre Tripica ili Bukvica. 

Ni na estradi nije bilo bolje stanje. 

- Od kolega sam doživljavala različite faze, od osporavanja do toga da me ne poznaju kada me vide na aerodromu ili sretnu u nekoj emisiji. Prosto, kao da me u životu nikad nisu videli i ne znaju ko sam. Sada kada sam izdala album Zauvek dobila sam preko 50 poruka od kolega i javno su pohvalili i album i moje pristupanje poslu. Meni je drago sto je tako, bolje je nego kada su prolazili pored mene kao pored turskog groblja. Ali, sve je to estrada, a ja sam pre svega kulturna osoba i svima se javim, prvo starijima pa mlađim, a ako se meni neko ne javi njegova je sramota, nije moja - rekla je pevačica jednom prilikom.

Govorilo se da je samo parče dobrog mesa i da jedino zna da vrcka, te da od nje nikad neće biti pevačka zvezda. "Prozivali" su je i da ne zna da peva, iako je Milica završila i nižu muzičku školu, a išla je i u školu pevanja Aleksandre Radović. 

Međutim, kada je predstavila akustičnu verziju numere "Dominacija" oduševila je sve svojim raskošnim vokalom, a dušebrižnicima zauvek zapušila usta. 

Iako je poznata po provokativnim nastupima, Milica je 2012. godine izjavila da je nevina i da je, do tada, imala samo jednu vezu koja nije bila ozbiljna. Rekla je da čeka gospodina pravog koji će joj pružiti ljubav i podršku. 

- Tačno je da nikada nisam bila u ozbiljnoj vezi. Imala sam dečka, ali sa njim nije bilo ništa ozbiljno. Još uvek čekam pravog muškarca - rekla je Milica 2012.

Milica je strasti uzdrmala i poljupcem sa prijateljicom Kijom Kockar, a tih dana to je bila jedna od udarnih vesti. 

Upitan je bio i njen fizički izgled, pa se nagađalo i da je zapravo sva izoperisana. Milica je to oštro demantovala rekavši da nema potrebu da išta menja na sebi, kao i da se dobra zadnjica i vitko telo mogu dobiti treningom, a ne na stolu za operacije

Jedna od poslednjih tema koja je digla prašinu bila je serija "Pevačica", koja se snimala po životu i radu ubijene Jelene Marjanović. Glavnu ulogu igra Milica, a iako se internet obrušio na njene glumačke sposobnosti, u jednom intervjuu, pevačica je priznala da je četiri meseca konstantno išla na časove glume i vredno radila na pripremanju uloge.

Mnogi očekuju mnogo od ovog projekta, a glumac Miloš Timotijević istakao je da se Milica u toj ulozi sjajno snašla. Gorepomenuta pesma "Crna jutra" je ujedno i najava za ovu seriju. Bilo kako bilo, jedno je sigurno - Milica je rođeni showmaker i kao stvorena za scenu. 

Možda bi zaista ipak trebalo da ono što radi shvatimo kao umetnost, i ne hvatamo se za "dlaku u jajetu" za sve čime se bavi. Uostalom, znate kako kažu - nek onaj ko je čist prvi baci kamen. 

milica pavlovic bogorodica kosovka devojka balkanski s m
printscreen/instagram 

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.